StoryEditorOCM
RegionalVELIKA TRAGEDIJA

Tijekom poslijepodneva srušila se zrakoplovna jedrilica, poginuo maloljetni dječak, pilot ozlijeđen

Piše PSD, HINA, Jutarnji.hr
28. kolovoza 2017. - 00:48
aeroklub_split12-220516
 
 

U nedjelju poslijepodne kod Kamešnice iznad Sinja dogodila se nesreća zrakoplovne jedrilice u kojoj je život tragično izgubio dječak dok je pilot ozlijeđen, ali izvan životne opasnosti, javlja Dnevnik.hr.

Okolnosti nesreće koja se dogodila u Kamešnici kod Sinja još nisu poznate, očevid se obavlja na mjestu događaja, a nakon njega trebalo bi biti poznato više o okolnostima tragedije u kojoj je život izgubio maloljetni dječak.

- Radilo se o rekreativnom letu, jedrilica je poletjela s aerodroma u Sinju u popodnevnim satima. Ne znamo još koji je uzrok ove nesreće. Na žalost mogu Vam potvrditi da je jedna osoba smrtno stradala, dok je druga lakše ozlijeđena - službeno je za Slobodnu Dalmaciju potvrdio Davor Petrin inspektor za zrakoplovne nesreće u Agenciji.

 

Zrakoplovna jedrilica poletjela je sa sinjskog aerodroma na rekreativan let. Zašto je došlo do pada jedrilice u Kamešnici još nije poznato. Prema neslužbenim informacijama u pitanju jedrilica Aerokluba Split.

Zbog nepristupačnosti terena u pomoć su pozvane zračne snage MORH-a koje su helikopterom sudjelovale u akciji spašavanja, te su spomenute muške osobe uspjeli spasiti i prebaciti u splitski KBC, javlja Slobodna. No na žalost, teško ozlijeđena osoba, koja je u teškom stanju prevedena u splitski KBC, je preminula.

- Jedna je osoba poginula, a jedna ozlijeđena prilikom pada rekreativne jedrilice u nedjelju na obroncima Kamešnice, potvrdili su u splitskom KBC gdje su u predvečernjim satima dovezene stradale osobe.

"Dovezene su nam dvije osobe od kojih jedna maloljetna koja nije pokazivala znakove života te smo je sat vremena pokušavali reanimirati ali bezuspješno. Druga osoba, koja je instruktor letenja, zadobila je prijelom potkoljenice i izvan je životne opasnosti," rekao je za Hinu dr. Radoslav Stipić voditelj službujuće dežurne smjene na Hitnom kirurškom odjelu splitskog KBC-a.

18. travanj 2024 10:42