StoryEditorOCM
Regional3xVIDEO: POGLEDAJTE PODIVLJALU BUJICU NA UGLJANU

Otočani: Urušena je cesta, plivaju na deseci kuća; Načelnik Brižić: 'Ovo je neviđena katastrofa'

Piše Andrina Luić / Naši škoji
11. rujna 2017. - 16:42
Ugljan222

U samo nekoliko sati obilna kiša poplavila je cijeli otok Ugljan i ostale dijelove Zadarske županije.

Kiša i bujica poplavile su dvoranu i prizemlje OŠ Valentina Klarina u Preku, plivaju na deseci kuća, voda je ušla i u školu u Sutomišćici, poplavljeni su ugostiteljski objekti, trgovine, trajektno pristanište, urušena je cesta do Ugljana, potopljene su brodice, piše Nasiskolji.hr.

 

Kako je rekao načelnik Općine Preko Jure Brižić, župan Zadarske županije vjerojatno će proglasiti elementarnu nepogodu jer je "to neviđena katastrofa".

 

Iz Županijskog centra 112 izvijestili su da su zatrpani pozivima građana te da imaju velik broj intervencija zbog obilne kiše.

- Obje garaže nam plivaju, kao i svim susjedima, rekla nam je čitateljica koja nam je poslala i snimke podivljale bujice.

- Nitko se praktički ne može pomaknuti, dva-tri auta jedva su prošla. Nosi stvari iz dvorišta, na cesti smo vidli da bujica nosi nekome onu veliku zelenu kantu za smeće. Susjed je jutros išao u Zadar na posao ali se vratio jer tamo nije mogao do posla, kazala nam je čitateljica.

- Stavili smo tri pumpe u dvije garaže i skoro ništa se ne događa, voda samo dolazi...

Poplava je poharala i druge otoke u Zadarskom arhipelagu. Pogledajte video koji nam je poslala čitateljica iz Sali na Dugom otoku

 

 

19. travanj 2024 20:14