SJEDNICA KRIZNOG STOŽERA, ZBOG RAZRUŠENIH CESTA STIŽE MINISTAR BUTKOVIĆ Pozivaju se građani iz cijele županije da prijave štetu!

SJEDNICA KRIZNOG STOŽERA, ZBOG RAZRUŠENIH CESTA STIŽE MINISTAR BUTKOVIĆ

Zadarski župan Božidar Longin potvrdio je u utorak da će što prije proglasiti elementarnu nepogodu na području županije, za što je potrebno da iz svih gradova i županija dobije prijave o nastalim štetama.

- Na današnjem zasjedanju Kriznog stožera bili su prisutni načelnici i gradonačelnici sa područja Zadarske županije i oni imaju obavezu prikupiti podatke o nastalim štetama na područjima svojih jedinica lokalnih samouprava, počevši od infrastrukture pa do pojedinačnih domaćinstava. Do kraja tjedna to treba učiniti. Kada budem imao zbir šteta proglasit ću elementarnu nepogodu, s tim što će i nakon proglašenja građani imati rok od osam dana za prijavu ako su iz bilo kojeg razloga zakasnili – rekao je u utorak zadarski župan Božidar Longin. Na teren u procjenu štete idu i pročelnici, rade se procjene, materijalna šteta je ogromna, zaključio je Longin.

- Najprije treba riješiti infrastrukturne, cestovne probleme, zbog čega u Zadar dolazi ministar Oleg Butković, a dolazi direktor Hrvatskih voda zbog problema sa pročišćivačem – rekao je Longin.

Vatrogasni zapovjednik Željko Šoša je rekao da je Stožeru civilne zaštite Zadarske županije stiglo više od dvije tisuća poziva za sanaciju šteta nakon poplava.

- U potpunosti je sanirano 350 objekata. Veliki je problem s crpljenjem vode iz privatnih kuća, najviše zbog toga što vatrogasna vozila ne mogu pristupiti svakom objektu - rekao je Županijski vatrogasni zapovjedni Željko Šoša.

 

Naslovnica Regional

Najčitanije