StoryEditorOCM
RegionalFOTOIZVJEŠTAJ S OMILJENOG OTOKA IVICE TODORIĆA

Pogledajte kako danas izgleda Smokvica, otočić na kojem je posrnuli šef Agrokora besplatno ljetovao

27. rujna 2017. - 17:40
otok_smokvica46-270917

"Nakon provedbe ovršnog postupka nadležno ministarstvo će odlučivati o daljnjoj sudbini objekata. Republika Hrvatska ovlaštena je raspolagati predmetnom nekretninom i ima pravo tražiti predaju posjeda temeljem pravomoćne i ovršne presude. Državno odvjetništvo od ovog trenutka u posjedu je otoka Smokvice sa svim pripadajućim objektima“ istaknula je nakon što su ovrhovoditelji u srijedu ujutro obišli otok.

Zatečeno stanje usporedili su s onim od svibnja 1995. godine kad je hrvatska Vlada na 30 godina ustupila otok za razvoj turizma ondašnjoj Županiji šibenskoj i Općini Primošten koja je Smokvicu dala u zakup na 30 godina Grafoplastu, a vlasnik Grafoplasta Ante Lušić 2006. prodao je svoja prava nad Smokvicom Ivici Todoriću čiji je Agrokor 11 godina tamo gradio i eksploatirao otok. U trenutku kad je počela kriza u Agrokoru, Todorić je prodao prava na upravljanje natrag Lušiću.

Ante Lušić na Smokvicu u srijedu nije došao jer, kako je kazao, ima sastanak te je ključeve objekata ovrhovoditeljima predao njegov zaposlenik.

Prije nekoliko dana izjavio je kako državi ostavlja uređeni otok sa strujom i vodom, svim priključcima i nekretninama u kojima još ima namještaja.

- Praktički sve je nedirnuto. Eto sada sve to pravnoj državi pa neka upravljaju, rekao je.

 

 

26. travanj 2024 21:32