StoryEditorOCM
RegionalMLADI VIJEĆNIK IZ KNINA ODREKAO SE NAKNADE

"Sve dajem za prijevoz učenika iz Golubića!"

Piše Juraj Filipović/100posto.hr
28. rujna 2017. - 14:42

Najmlađi gradski vijećnik Knina, Davor Ilić (21), odlučio se odreći svoje vijećničke naknade za rujan, listopad, studeni i prosinac. On na mjesec kao vijećnik prima naknadu u iznosu od 450 kuna neto, a u gradsko vijeće ušao je preko nezavisne liste aktualnog gradonačelnika Marka Jelića.

Da nije riječ o populizmu dokazuje i protokolirani podnesak kojim Ilić zahtijeva od grada Knina da se ukupni iznos od naknada preusmjeri u sufinanciranje prijevoza učenika iz osam kilometara udaljenog Golubića.

U kratkim crtama, Davor Ilić rođen je u Kiseljaku u BiH po stišavanju ratnih zbivanja. Nekoliko mjeseca nakon rođenja prognan je u Hrvatsku s roditeljima i troje starije braće.

U Kninu su živjeli desetak godina u kući koju su zauzeli po dolasku, a danas živi u naselju Golubić zajedno s drugim bosanskim Hrvatima.

Roditelji posuđivali novac za njegov prijevoz do škole

"Ja sam imao nezgodnu situaciju dok sam se školovao i trebao kao srednjoškolac iz Golubića putovati u Knin u školu. Moji roditelji posuđivali bi novac za moju mjesečnu autobusnu kartu koja je tada koštala oko 600 kuna. Za Kninjane je to velik novac, vjerujte mi. Žao mi je mojih sumještana i identificirao sam se s njima", objasnio nam je Ilić razlog zbog kojeg se odrekao mjesečnih primanja za četiri mjeseca te dodao kako je riječ ipak o 700 kuna bruto, a ne 450 kuna neto iznosa koje će se preusmjeriti za sufinanciranje prijevoza.

Više pročitajte na portalu 100posto.

23. travanj 2024 18:05