MLADI VIJEĆNIK IZ KNINA ODREKAO SE NAKNADE "Sve dajem za prijevoz učenika iz Golubića!"

MLADI VIJEĆNIK IZ KNINA ODREKAO SE NAKNADE

Najmlađi gradski vijećnik Knina, Davor Ilić (21), odlučio se odreći svoje vijećničke naknade za rujan, listopad, studeni i prosinac. On na mjesec kao vijećnik prima naknadu u iznosu od 450 kuna neto, a u gradsko vijeće ušao je preko nezavisne liste aktualnog gradonačelnika Marka Jelića.

Da nije riječ o populizmu dokazuje i protokolirani podnesak kojim Ilić zahtijeva od grada Knina da se ukupni iznos od naknada preusmjeri u sufinanciranje prijevoza učenika iz osam kilometara udaljenog Golubića.

U kratkim crtama, Davor Ilić rođen je u Kiseljaku u BiH po stišavanju ratnih zbivanja. Nekoliko mjeseca nakon rođenja prognan je u Hrvatsku s roditeljima i troje starije braće.

U Kninu su živjeli desetak godina u kući koju su zauzeli po dolasku, a danas živi u naselju Golubić zajedno s drugim bosanskim Hrvatima.

Roditelji posuđivali novac za njegov prijevoz do škole

"Ja sam imao nezgodnu situaciju dok sam se školovao i trebao kao srednjoškolac iz Golubića putovati u Knin u školu. Moji roditelji posuđivali bi novac za moju mjesečnu autobusnu kartu koja je tada koštala oko 600 kuna. Za Kninjane je to velik novac, vjerujte mi. Žao mi je mojih sumještana i identificirao sam se s njima", objasnio nam je Ilić razlog zbog kojeg se odrekao mjesečnih primanja za četiri mjeseca te dodao kako je riječ ipak o 700 kuna bruto, a ne 450 kuna neto iznosa koje će se preusmjeriti za sufinanciranje prijevoza.

Više pročitajte na portalu 100posto.

Naslovnica Regional

Najčitanije