StoryEditorOCM
RegionalGREŠKOM DOSPJELA NA LISTU ŠKOLA KOJE NISU ZATRAŽILE MIKRORAČUNALA

Evo koju informatičku opremu ima OŠ Novigrad, vjerojatno najbolju u županiji!

Piše L.B.
6. listopada 2017. - 19:05
novigrad3

Iz OŠ Novigrad u petak su reagirali na članak „Kad profesori prođu edukaciju, i učenici će dobiti mikroračunala“ objavljen 6.rujna u „Slobodnoj Dalmaciji“ (kao i dan ranije na portalu zadarski.slobodnadalmacija.hr), u kojem je ova škola navedena na „listi srama“ onih osnovnih škola u Zadarskoj županiji koje za svoje učenike nisu zatražile mikroračunala.

OŠ Novigrad, kako je pojasnila ravnateljica škole Branka Maroja, nije se javila na javni poziv za dobivanje mikroračunala, koji se obavljao putem web stranice CARNet-a, jer ova škola te vrijedne „spravice“ ima još od prošle školske godine. Stoga na stranicama CARNet-a ova škola nije označena kao ona koja se javila na javni natječaj, čime je dospjela u naš članak među „sramotne škole“ koje za svoje učenike nisu zatražile besplatna mikroračunala.

- Mi smo još od prošle školske godine u projektu Croatian Makers liga po kojem smo od gosp. Nenada Bakića dobili mikroračunala za naše učenike 6.razreda, a naš učitelj informatike, koji radi na dvije škole, pohađa edukacije CARNetova projekta ProMikro – kazala je ravnateljica Maroja, iznoseći i podatak da su svi učenici u ovoj školi uključeni u izbornu nastavu informatike.

- Što se tiče korištenja informatičke opreme, naša se škola već četvrtu godinu služi e-Dnevnikom, imamo optičku vezu interneta, svaka naša učionica ima stalnu internetsku vezu i opremljena je projektorima. Također, već dugi niz godina naša škola ima adekvatnu informatičk  učionicu koju smo sami osposobili, što vlastitim sredstvima, što donacijama raznih firma i ustanova – navela je Maroja.

- Naša je škola izabrana, uz još samo dvije osnovne škole u   Županiji, za CARNetov pilot projekt e-Škola. Tim je projektom škola opremljena bežičnom mrežom za učenike i učitelje, pametnim pločama, prijenosnim računalima za učitelje i stručne suradnike te 30 tablet uređaja za učenike – nabrojala je ravnateljica izvanrednu informatičku opremljenost OŠ Novigrad, koja je omaškom u našem tekstu došla na „stup srama“, umjesto da po informatičkoj opremljenosti bude istaknuta kao jedna od najboljih u županiji.

23. travanj 2024 15:09