StoryEditorOCM
RegionalNAKON ZAGREBA, DUGE RESE I SLUNJA

Izložba "Naše rijeke, naše blago - Veslajmo za naše rijeke!" dolazi do Obrovca i rijeke Zrmanje

Piše Zadarski.hr
17. studenog 2017. - 13:03
izlozba1

World Wildlife Fund (WWF) Adria organizira putujuću izložbu fotografija Damjana Kolareka, Gorana Šafareka i Tomislava Šolića pod nazivom "Naše rijeke, naše blago - Veslajmo za naše rijeke!". Nakon Zagreba, Duge Rese i Slunja izložba dolazi i do Obrovca i rijeke Zrmanje.

Otvorenje izložbe fotografija održat će se u ponedjeljak 20. studenoga s početkom u 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu Obrovac, (Trg dr. Franje Tuđmana 2, Obrovac) a svima prisutnima na početku otvorenja obratit će se voditeljica projekata u WWF Adriji Irma Popović Dujmović.

Izložba je nastavak iznimno uspješne hrvatske višegodišnje kampanje "Naše rijeke, naše blago" koju WWF Adria organizira s ciljem​ očuvanja slobodnih i prirodnih rijeka ​od neodrživog korištenja koje ugrožava ​​biljni i životinjski svijet, ali i turistički potencijal tog područja.

U sklopu spomenute kampanje pokrenuta je i peticija za spas rijeke Krupe usmjerena prema Zadarskoj županiji i Ministarstvu zaštite okoliša i energetike u svrhu donošenja odluke kojom se kanjon rijeke Krupe koji je sastavni dio Parka prirode Velebit izuzima iz svih oblika korištenja u energetske svrhe!

16. travanj 2024 22:38