MRAZ U PROSINCU U unutrašnjosti Dalmacije temperature ispod nule, evo kakvo nas vrijeme očekuje u nastavku tjedna

MRAZ U PROSINCU

 

U ponedjeljak će jutro biti prilično hladno, i na kopnu i na moru, uz temperaturu nižu od uobičajene za početak prosinca. Tijekom dana će biti većinom suho, a u noći na utorak na kopnu je moguć slab snijeg, mjestimice i kiša, koja se smrzava u dodiru s podlogom. Premda će oborina biti malo, u prometu je nužan dodatan oprez. U nastavku tjedna toplije, od srijede uz južinu, od četvrtka i nove oborine.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano. Jutro hladno, u unutrašnjosti uz minimalnu temperaturu od -3 do -1 °C, uz obalu i na otocima od 1 do 5 °C, a najviša dnevna između 5 i 10 °C. Puhat će umjerena bura, prema otvorenom sjeverozapadnjak, uz malo do umjereno valovito more.

Podjednak vjetar i valovitost mora bit će i na jugu Hrvatske, uz barem djelomice sunčano vrijeme, te jutarnju temperatura od 3 do 6 °C, u unutrašnjosti i ispod 0 °C, a najviša dnevna od 8 do 11 °C.

U ponedjeljak će u istočnoj Hrvatskoj biti uglavnom suho i djelomice sunčano, uz hladno jutro. U noći na utorak, osobito u zapadnoj Slavoniji, može biti slabih oborina, uglavnom snijega, a nije isključena ni kiša koja se smrzava na tlu. 

U središnjoj Hrvatskoj jutro hladno uz temperaturu između -6 i -3 °C, danju djelomice sunčano uz porast temperature do 4 °C. U noći na utorak prolazno slab snijeg, ali je mjestimice moguća i kiša koja se smrzava u dodiru s podlogom.

Najhladnije će biti u gorskim predjelima, gdje se jutarnja temperatura može spustiti i do oko -10 °C. Danju djelomice sunčano i uglavnom suho, uz najviše sunca na sjevernom Jadranu. Uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, prema otvorenom sjeverozapadnjak. Poslijepodnevna temperatura u gorju od 0 do 2 °C, na Jadranu između 7 i 10 °C.

U nastavku tjedna na kopnu barem djelomice sunčano i toplije. Ujutro ponegdje može biti magle, osobito od sredine tjedna. Uz umjeren jugozapadnjak u četvrtak u gorju može pasti malo kiše. U petakće kiša biti češća, a u subotu, uz zahladnjenje, povećava se vjerojatnost za mjestimičnu susnježicu i snijeg.

Na Jadranu sljedećih dana pretežno sunčano i također toplije. Uz više oblaka kiše na sjevernom dijelu može biti već u četvrtak, a od petka i drugdje. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i bura, a u četvrtak će na sjevernom dijelu zapuhati jugozapadnjak, koji će prema kraju dana i u petak jačati.

Naslovnica Regional

Najčitanije

FOTO: OVAKVE APARTMANE JOŠ NISTE VIDJELI: Gosti su ga gnjavili da nemaju gdje prespavati kad popiju 'čašicu više' pa ih je odlučio smjestiti u stare bačve iz Dalmacijavina – tamo guštaju k'o u najluksuznijem hotelu!

Gosti su ga gnjavili da nemaju gdje prespavati kad popiju 'čašicu više' pa ih je odlučio smjestiti u stare bačve iz Dalmacijavina – tamo guštaju k'o u najluksuznijem hotelu!
Marko Duvančić (42), vinar iz Razvođa, pokucao je jedne večeri na vrata svoje kuće, pričekao da mu supruga ...
Gosti su ga gnjavili da nemaju gdje prespavati kad popiju 'čašicu više' pa ih je odlučio smjestiti u stare bačve iz Dalmacijavina – tamo guštaju k'o u najluksuznijem hotelu!