PREDSTOJNIK UREDA PREDSJEDNIKA VLADE ZVONIMIR FRKA PETEŠIĆ: „U proračunu za štete imamo sto milijuna kuna, a ukupna šteta je 2,8 milijardi kuna!“

PREDSTOJNIK UREDA PREDSJEDNIKA VLADE ZVONIMIR FRKA PETEŠIĆ:

Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić, ujedno i koordinator Vlade RH za sanaciju šteta od poplava u Zadarskoj županiji, boravio je u utorak u mjestu Sali na Dugom otoku na svečanosti otvorenja nove proizvodne linije tvornice ribljih konzervi Mardešić, te je tom prilikom govorio i o sanaciji cesta u općini Sali i u Zadarskoj županiji.

- Za Zadarsku županiju je u mineralnim sirovinama osigurano 40 tisuća metara kubičnih materijala da bi se popravile državne ceste, a sada se kreće sa nerazvrstanim cestama. Dok vojska sa tim radovima počinje u ponedjeljak na području Nina, ovdje imamo mehanizaciju Hrvatskih šuma koja je počela na našim otocima rješavati nerazvrstane ceste, uništene u velikim bujicama – rekao je Petešić, dodajući da je teško reći koliko će to u ovoj općini koštati.

- Šljunak je dodijelilo Ministarstvo obrane, svi resori su se uključili. Godinama je u proračunu za štete bilo predviđeno 20 milijuna kuna, ove godine je taj iznos povećan na 100 milijuna, ali i to je znatno manje od ukupne količine šteta koje su se ove godine dogodile u Hrvatskoj. Mraz, tuča, poplava i požar napravili su ove godine štetu od dvije milijarde i 800 milijuna kuna. Potrebno je pronaći, uz novčana sredstva, i druge načine kako da se pomogne ljudima da se sanira šteta a da se nužno ne opterećuje državni proračun – kazao je Petešić.

Naslovnica Regional

Najčitanije

FOTO: OVAKVE APARTMANE JOŠ NISTE VIDJELI: Gosti su ga gnjavili da nemaju gdje prespavati kad popiju 'čašicu više' pa ih je odlučio smjestiti u stare bačve iz Dalmacijavina – tamo guštaju k'o u najluksuznijem hotelu!

Gosti su ga gnjavili da nemaju gdje prespavati kad popiju 'čašicu više' pa ih je odlučio smjestiti u stare bačve iz Dalmacijavina – tamo guštaju k'o u najluksuznijem hotelu!
Marko Duvančić (42), vinar iz Razvođa, pokucao je jedne večeri na vrata svoje kuće, pričekao da mu supruga ...
Gosti su ga gnjavili da nemaju gdje prespavati kad popiju 'čašicu više' pa ih je odlučio smjestiti u stare bačve iz Dalmacijavina – tamo guštaju k'o u najluksuznijem hotelu!