StoryEditorOCM
RegionalPREDSTOJNIK UREDA PREDSJEDNIKA VLADE ZVONIMIR FRKA PETEŠIĆ:

„U proračunu za štete imamo sto milijuna kuna, a ukupna šteta je 2,8 milijardi kuna!“

Piše L.B.
5. prosinca 2017. - 20:45
SALI 24

Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić, ujedno i koordinator Vlade RH za sanaciju šteta od poplava u Zadarskoj županiji, boravio je u utorak u mjestu Sali na Dugom otoku na svečanosti otvorenja nove proizvodne linije tvornice ribljih konzervi Mardešić, te je tom prilikom govorio i o sanaciji cesta u općini Sali i u Zadarskoj županiji.

- Za Zadarsku županiju je u mineralnim sirovinama osigurano 40 tisuća metara kubičnih materijala da bi se popravile državne ceste, a sada se kreće sa nerazvrstanim cestama. Dok vojska sa tim radovima počinje u ponedjeljak na području Nina, ovdje imamo mehanizaciju Hrvatskih šuma koja je počela na našim otocima rješavati nerazvrstane ceste, uništene u velikim bujicama – rekao je Petešić, dodajući da je teško reći koliko će to u ovoj općini koštati.

- Šljunak je dodijelilo Ministarstvo obrane, svi resori su se uključili. Godinama je u proračunu za štete bilo predviđeno 20 milijuna kuna, ove godine je taj iznos povećan na 100 milijuna, ali i to je znatno manje od ukupne količine šteta koje su se ove godine dogodile u Hrvatskoj. Mraz, tuča, poplava i požar napravili su ove godine štetu od dvije milijarde i 800 milijuna kuna. Potrebno je pronaći, uz novčana sredstva, i druge načine kako da se pomogne ljudima da se sanira šteta a da se nužno ne opterećuje državni proračun – kazao je Petešić.

26. travanj 2024 02:01