StoryEditorOCM
RegionalU STRAVIČNOJ PROMETNOJ NESREĆI ŽIVOT IZGUBIO 14-GODIŠNJAK

Bio je u neregistriranom Fordu kojega je vozio također maloljetnik

Piše Barbara Ban /Jutarnji list
8. prosinca 2017. - 00:03
prometna_

U centralnoj Istri na uskoj lokalnoj cesti između Tinjana i Muntrilja kod sela Brečevići na Pazinštini u srijedu navečer oko 19.30 sati dogodila se stravična prometna nesreća u kojoj je život izgubio maloljetnik.

Kako doznajemo, riječ je o 14-godišnjem dječaku Reneu Brečeviću iz obližnjeg sela Brečevići. Nesretni Rene u tom je trenutku bio na mjestu suvozača, a vozilo marke Ford vozio je maloljetni vozač koji je prošao u nesreći neokrznut. Vozilo, koje je bilo neregistrirano, izletjelo je s ceste i udarilo u stablo te je od siline udarca u potpunosti uništeno, posebno na strani suvozača. Odmah je na lice mjesta izašla Hitna pomoć iz Poreča i Pazina te pazinska policija i vatrogasci koji su osigurali mjesto nesreće, ali nažalost maloljetnom Reneu nije bilo pomoći.

Bio je još živ kada je Hitna pomoć stigla na mjesto nesreće, ali je tamo i preminuo zbog teških ozljeda koje je zadobio prilikom udarca automobila u stablo nakon što su ga 40 minuta pokušavali reanimirati. Maloljetni vozač također je odmah prevezen u pulsku Opću bolnicu, ali kako mu nisu ustanovljene ozljede, pušten je kući.

- Nesreća se dogodila kada je maloljetni hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neregistriranim automobilom Ford, kolnikom nerazvrstane ceste Tinjan - Muntrilj. Nedaleko od mjesta Brečevići vozač je nakon izlaska iz lijevog zavoja, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad automobilom, sletio s kolnika i udario u stablo.

U nesreći je smrtno stradalo dijete koje je nalazilo na mjestu suvozača. Tijelo preminulog po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezeno je na Odjel patologije OB-a Pula radi obavljanja obdukcije, navode u Policijskoj upravi istarskoj. Što se tiče maloljetnog vozača, policija je najavila da se protiv njega nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

19. travanj 2024 23:59