StoryEditorOCM
RegionalOBRAT U ISTRAZI MISTERIOZNE SMRTI

Ženu su našli s ozljedom glave promjera 3 cm, ali rezultati obdukcije su iznenadili istražitelje

Piše Hajdi Karakaš Jakubin /Jutarnji list
2. siječnja 2018. - 19:40
get_hi_media.php

Niti treći dan nakon pronalaska mrtve Kate M. (50) na podu spavaće sobe u obiteljskoj kući u Pavlovcima pokraj Požege nije poznato kako je nesretna žena umrla. Naime, obdukcija je pokazala da ozljeda na njezinu čelu promjera tri centimetra nije uzrok smrti. Uzrok se može kriti, doznajemo iz DORH-a, i u edemu mozga koji je imala, a koji može nastati zbog prekomjerne konzumacije alkohola i sedativa. U kući su tijekom očevida pronađene tri vrste lijekova, od prazina i helexa do sanvala, koje su, navodno, koristili svi ukućani, piše Jutarnji list.

Prvi poziv u pomoć na Staru godinu oko 16 sati odaslao je na 194 netko od muških članova obitelji koji je rekao da Kati nije dobro i da povraća, ali nažalost djelatnici Hitne joj nisu mogli pomoći. Budući da su pijani Katin suprug i sin negodovali zbog pečaćenja kuće i žestoko pružali otpor policiji, nakon otrježnjenja odvedeni su na Prekršajni sud gdje im je prekršajni sudac odredio trodnevni pritvor. Za mjesec dana će, pak, biti gotovo toksikološko vještačenje jer su na analizu u Zagreb poslani Katin urin i krv, kao i dijelovi stijenke želuca i jetre te sadržaj želuca.

U međuvremenu, dok kriminalisti ne obave obavijesne razgovore sa suprugom i sinom preminule 50-godišnjakinje, špekulira se o tri varijante smrti. Prva pretpostavka je da joj je pozlilo od paralelnog konzumiranja alkohola i lijekova zbog čega se onesvijestila te u padu udarila glavom o oštri rub kreveta. Druga opcija je intoksikacija dok treća baca sumnju na najuže članove obitelji.

Podsjetimo, mještani su odmah nakon stravičnog otkrića u nedjelju popodne ispričali da je policija često znala intervenirati u Katinom domu zbog sukoba unutar kuće, no krajnji ishod tih nesuglasica im, ističu, nije poznat.

Gdje je pošlo po zlu na Silvestrovo, doznat će se kroz mjesec dana kada stignu rezultati toksikološkog vještačenja, a do tada se otac i sin, iako pritvoreni, drže na sigurnoj udaljenosti kako ne bi eskalirao možebitni sukob ili, pak, eventualno usaglašavanje priča oko tragedije koja je potresla Pavlovce.

16. travanj 2024 15:37