StoryEditorOCM
RegionalVATRENE ULICE

Priveden osumnjičeni za ranjavanje mladića na Škrapama: splitska policija uhitila napadača na Mihu Munju

Piše Katarina Marić Banje / Slobodna Dalmacija
16. siječnja 2018. - 21:06
Munja

Uhićen je 21-godišnjak koji se sumnjiči za propucavanje Mihe F. (26), poznatijeg pod nadimkom Miho Munja, početkom prošlog tjedna oko 9 sati ispred njegove kuće u ulici Škrape u Splitu.

Policija je ustrajala na pronalasku počinitelja unatoč izjavi Mihe F. kako se sam ranio čisteći svoj pištolj te njegovom očajničkom pokušaju da spriječi otkrivanje napadača kada je sam izvadio jedan metak koji je ostao u nozi. Kada je doveden u KBC Split s prostrijelnom ranom nadkoljenice lijeve noge i ustrijelnom lista desne noge, izvadio je strijeljivo koje je ostalo neposredno ispod površine tkiva.

Metak je bacio u zahodsku školjku i pustio vodu.
Zbog njegove izjave o samoranjavanju s ruku Mihe F. inspektori su uzeli silikonske odljeve koji su poslani na vještačenje u MUP-ov centar "Ivan Vučetić" kako bi se utvrdila eventualna prisutnost barutnih čestica koje ostaju nakon ispaljenja iz vatrenog oružja. U Centar su poslate i tri čahure pronađene na mjestu pucnjave. Nakon razgovora sa svjedocima policija je bila usredotočena na istraživanje crnog BMW-a iz kojeg je navodno pucano. Nakon tjedan dana uporno istraživanje dalo je prve rezultate te je uhićen osumnjičeni 21-godišnjak.
Miho F. je u međuvremenu pušten iz bolnice na kućnu njegu.

24. travanj 2024 23:50