StoryEditorOCM
RegionalFOTO: DOBROVOLJNA AKCIJA DARIVANJA

Izvrstan odaziv na darivanje krvi u Zatonu

Piše Branko Božić
22. siječnja 2018. - 20:20
zaton3

Održanom prvom od tri planirane ovogodišnje akcije darivanja krvi, zatonski dragovoljni darivatelji okupljeni oko lanjske godine utemelje udruge ¨Kaštel¨, otvorili su ovogodišnju sezonu darivanja krvi na širem ninskom području. Nakon Zatonjana darivatelji iz susjednog grada Nina to će učiniti narednog četvrtka.

Vrški darivatelji isto će učiniti tijekom mjeseca veljače. U ožujku će im se pridružiti humanisti iz Privlake, Starigrada i Ljupča dok će tijekom travnja Udruga DDK Vir organizirati isto tako svoju prvu od tri ovogodišnje planirane akcije.Naravno ovdje je riječ o šest vrlo aktivnih što gradskih što općinskih aktiva čiji članovi i njihova vodstva za višegodišnji samoprijegoran rad zaslužuju divljenje kao i sve moguće pohvale.

Zatonjani su pod vodstvom čelnika navedene njihove udruge predsjednika Bruna Špara, dopredsjednika Borjana Andrije Peša i tajnice Grozdane Peša ,akciju upriličili u veselom druženju u toplom i ugodnom prostoru područne Osnovne škole, ovog ponedjeljka u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Darivatelji su po već ustaljenoj praksi pri dolasku morali popuniti pristupni listić te proći liječničku kontrolu od strane voditeljice liječničkog tima dr. Ivne Lucin, a u kojem su se još ovom prigodom našle medicinske sestre Ana Milutin, Sonja Mazor i Lučija Kalmeta Čulina.Koordinator dragovoljnog davalaštva krvi zadarskog Crvenog križa Branko Kolanović, i sam višegodišnji darivatelj i veliki humanista, za čiji rad nema onoga među darivateljima tko nije izrekao lijepu i pohvalnu riječ, također je i ovog puta dao svoj veliki obol čitavoj akciji.Po njegovoj konačno iskazanoj statistici akciji je pristupilo četrnaest darivatelja.

-Presretni smo da smo sa svojim skromnim doprinosom mogli pomoći svima kojima je krv neophodna.S ovog mjesta pozivam sve ljude velikog i plemenitog srca da se odazovu i slijede naš primjer, da daju krv da se spase ljudski životi. Budući da je gripa ovih dana na vrhuncu mnogi se naši sumještani potencijalni darivatelji ovom prilikom nisu mogli odazvati. No, mi ne brinemo zbog toga, jer će imati svi priliku u naredne naše dvije akciji, što ćemo ih upriličiti ponovno ovdje u našem Zatonu, u mjesecu svibnju kao i koncem mjeseca rujna.Iskoristio bih prigodu da se sa ovog mjesta, zahvalim od sveg srca na odazivu svim našim darivateljima.

Nadalje,iznova riječi hvale upućujem i svima koji podupiru naše aktivnosti a tu u prvom redu mislim na domaću Turističku zajednicu i njezinu direktoricu Daliju Pavlović Peroš ,bez čije financijske potpore i moralne podrške teško da bi mogli funkcionirati.

Naravno, ne smijem a ne zahvaliti ravnatelju ninske OŠ Petar Zoranić prof. Tonću Vukoviću, koji nam je stavio prostor škole na raspolaganje, kao i našim mladim sumještanima, članovima MNK Zaton na odazivu, kazao je uz ostalo po okončanju akcije predsjednik Bruno Špar.

Krv su dali: Grozdana Peša, Matej Pavlović, Frane Raspović, Jelena Peša, Ivan Peša, Josipa Peroš, Mateo Peroš, Šime Peša, Marko Peroš, Josip Špar, Nevenka Peša, Nikolina Liverić, Dubravka Liverić i Bruno Špar.

20. travanj 2024 12:18