StoryEditorOCM
RegionalOTKRIVAMO NOVE DETALJE ISTRAGE MISTERIOZNE SMRTI STUDENTICE

Sve smo skloniji scenariju da je glavu ozlijedila nakon pada s dalekovoda

Piše Mario Pušić
23. siječnja 2018. - 22:55
Cecile

 

Da je teška ozljeda glave uzrok smrti Francuskinje Anne-Cecile Pinel, nestale 21. srpnja 2014. u Tržiću Tounjskom, navodi se u nalazu obdukcije Zavoda za sudsku medicinu, koji je zaprimilo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu - piše Jutarnji.hr.

Kako je ta ozljeda nastala pokušat će utvrditi policijski službenici od kojih je tužiteljstvo, kako su nam potvrdili, zatražilo "provođenje daljnjih izvida u cilju utvrđivanja svih okolnosti stradavanja".

Kako je od nesretnog događaja prošlo više od tri i pol godine, istražitelji će imati težak posao, jer na mjestu događaja nema materijalnih tragova koji bi nedvojbeno ukazivali na mogući uzrok smrti. I sami istražitelji morat će stoga u obzir uzeti sve mogućnosti koje su mogle imati utjecaja na događaj.

U ovom trenutku još ne mogu isključiti da se možda radi o zločinu, ali se čini da su skloniji teoriji da se radi o nesretnom slučaju.

Jedna od onih kojoj pridaju punu pažnju jest da se nesretna djevojka penjala na dalekovod te s njega pala i udarila glavom o betonski temelj ili metalnu konstrukciju. Tijelo je, naime, nađeno u neposrednoj blizini dalekovoda, pa bi takva teorija mogla imati smisla. Jedini smisleni razlog zašto bi se htjela penjati na tu konstrukciju jest potreba da se orijentira. S obzirom da je kilometar i pol ranije ostavila stvari u napuštenoj kući, koja se nalazi neposredno uz cestu, teško je dokučiti zašto bi ulazila u potpuno neprohodno šipražje s jasno istaknutim znakovima opasnosti od mina samo kako bi pokušala pronaći put u kamp na Mrežnici gdje je bila na festivalu Memento Demento, kada je istim tim putem iz njega upravo bila stigla, odnosno sišla.

No, treba imati na umu da je bila umorna jer je cijelu noć plesala uz psihodeličnu glazbu, a neposredno prije izlaska iz kampa uzela je opojnu drogu LSD, pa se može samo pretpostaviti kakvo je bilo stanje njezine svijesti, koje su onda možda pratili i potpuno nelogični postupci.

Njezini roditelji u Hrvatskoj su angažirali odvjetnicu Višnju Ježić Sorić. Ona će za njih pratiti nastavak istrage oko smrti Anne-Cecile, te se pobrinuti oko formalnosti za prijevoz njezinih posmrtnih ostataka u Francusku. Roditelji za sada ne planiraju doći u Hrvatsku.

26. travanj 2024 16:48