StoryEditorOCM
RegionalFOTO: LOVAČKI SAVEZ ZADARSKE ŽUPANIJE BOGATIJI ZA 33 LOVACA I 2 LOVOČUVARA

Ispit za lovca najbolje je savladala jedna žena s otok Paga!

Piše Branko BOŽIĆ
10. veljače 2018. - 18:10
ZADAR-mladi lovci-lovkinja Lea Pernar Diana 434

U organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije i njegovih čelnika predsjednika Damira Perića i tajnika Roka Pavića, ove je subote pristupom na ispit okončan prvi ovogodišnji seminar za izobrazbu lovac-lovočuvar.

Nastava kroz koju je prošlo 33-oje mladih kandidata s prostora čitave Zadarske županije u izvedbenom nastavnom planu za lovca sadržavala je ukupno šest zakonom propisan područja sa 125 nastavna sata, dok su budući lovočuvari imali tri područja sa ukupno 40 sati. Pismeni i usmeni ispiti održani su u prostorijama Lovačkog saveza Zadarske županije u Zadru i na opće zadovoljstvo polaznika i već prokušanih predavača Damira Perića, Roka Pavića, Davora Vranića, Đure Ivanovića, Željka Modrića i Slavena Vrdoljaka, sve je okončano više nego uspješno.

Pojedinačna cijena ispita za lovca trenutno iznosi 2.400 kuna a za lovočuvara 1.400 kuna. Od tog iznosa kojeg polaznici uplaćuju Hrvatskom Lovačkom savezu u Zagrebu, po polazniku 400 kuna se vraća na konto LSZŽ.

Već tradicionalno budućim lovcima s područja otoka Paga, i ovom je prigodom došao dati moralnu potporu doajen lovstva otoka Paga i Zadarske županije, te ujedno član paške Lovačke udruge ¨Kamenjarka¨ Miljenko Badurina.

- Poznato je da na području Zadarske županije trenutno egzistira 18 Lovačkih udruga sa oko 3.000 lovaca. Položili ste svi ispit, naprosto ste briljirali, a ja i moji suradnici kao i ovdje nazočni predavači prezadovoljni smo sa svim onim što ste pokazali, a to su pored znanja još ozbiljnost i odgovornost. Što se pak tiče lovstva Zadarska županija ima veliku perspektivu upravo zahvaljujući i vama ovdje okupljenima. Želim vam kao budućim mladim lovcima skrenuti pozornost da danas sutra u lovištima poštujete lovačku etiku i običaje. Mi smo dužni uzimati iz lovišta samo ono što je u uzgoju. Nikako ne smijemo zadirati u matične fondove koji stvaraju reprodukciju. Moramo misliti i na pokoljenja koja će doći nakon nas, kazao je uz ostalo predsjednik Perić u prigodi čestitanja na položenom ispitu okupljenim mladim lovcima i lovočuvarima, a posebno među njima i jedinoj budućoj lovkinji Lei Pernar iz mjesta Povljana na otoku Pagu.

Ona je ovom prigodom polučila najbolji rezultat za što je iz ruku predsjednika Perića dobila prigodan poklon.

 

LOVOČUVARI: Josip Šuša i Jurica Jurišić.

LOVCI: Šimun Anzulović, Mateo Aviani, Jerolim Blagdanić, Frane Brajnović, Josip Butić, Domagoj Čakarun, Hrvoje Čulina, Jurica Ćosić, Ivica Dragoslavić, Ivan Erstić, Branko Fabijanić, Petar Jermen, Oliver Jurić, Filip Knežević, Ivica Komazin, Filip Marinović, Dominik Matić, Ante Nekić, Luka Ojurović, Tomislav Perić, Lea Pernar, Ivan Pogorilić, Ante Prtorić, Dubravko Sabalić, Dino Sijerić, Paulo Surać, Roko Škoda, Alen Tomić, Adrijan Ugrinić, Dino Valčić, Dario Vašarević, Mate Zurak i Ante Lokin. 

25. travanj 2024 13:51