StoryEditorOCM
RegionalPROPALA ZARADA

Policija ga lovila mjesecima: Splićanin optužen za dilanje 'Darth Vadera' i speeda na Ultri

Piše Katarina Marić Banje / Slobodna Dalmacija
21. veljače 2018. - 23:09
ultra_festival6-160717

Slavko T. (37) iz Splita optužen je zbog dilanja sintetičkih droga prošlog ljeta na "Ultri", a uhićen je u srpnju sa 146 tamnosivih tableta ecstasyja s utisnutim logom Darth Vadera i 40 grama speeda. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti ga za držanje opijata radi preprodaje.
Njegovom uhićenju prethodio je višemjesečni operativni rad inspektora Službe kriminaliteta droga koji su pratili nabavu pošiljke namijenjenu zaradi tijekom "Ultra Europe 2017.". Slavka T. su presreli i uhitili u Sukoišanskoj ulici u Splitu, u društvu djevojke i muške osobe koja im je dobrovoljno predala 10-ak grama marihuane.
Nakon toga policajci su sa Slavkom otišli do njegova podstanarskog stana u Kaštelima. Tamo, u vozilu ispred kuće zatekli su P.P.-a kojeg su otprije poznavali iz narko-miljea, a iz kuće je upravo izlazio I.M., također još jedan stari poznanik policije, koji je ugledavši ih bacio u dvorište plastičnu kutiju te se skrio u grmlje.
U kutiji je bilo 16 vrećica sa 146 ecstasyja teških 53 grama s logom glavnog negativca iz "Ratova zvijezda". Policija je iz hladnjaka izvadila još 5 PVC vrećica s nešto više od 40 grama amfetamina, tzv. speeda, dok su u dnevnoj sobi pronašli digitalnu vagu za precizno mjerenje, marke "Steinberg" na kojoj su nađeni tragovi droga: amfetamin, MDMA i kokain.
Slavko T. je pred državnim odvjetnikom djelomično priznao počinjenje kaznenog djela te naveo kako se doista radilo o njegovoj drogi, amfetaminu i ecstasyju, nabavljenoj za osobne potrebe te kako ju nije prodavao niti je to namjeravao.
Unatoč negiranju, u konačnici je optužen za dilanje, a ako ga sud proglasi krivim morat će platiti i 15 tisuća kuna troška za toksikološko vještačenje

26. travanj 2024 15:34