StoryEditorOCM
RegionalSNIJEG PARALIZIRAO HRVATSKU

Zbog nanosa i vjetra u nekim krajevima ne rade škole, danas, a vjerojatno ni sutra...

Piše Hina / Jutarnji list
22. veljače 2018. - 13:50
delnice

NOVO 11:50 Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom prema Dalmaciji i obratno mogu voziti autocestom A1.

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci obrnuto. HAK moli vozače kamiona s prikolicom i tegljača s poluprikolicom da ne kreću na put u smjeru Rijeke i obrnuto u smjeru unutrašnjosti zbog zabrane prometovanja, loših vremenskih prilika i punih odmorišta.

----------

NOVO 11:20 Ministar obrane RH Damir Krstičević donio je odluku da se Hrvatska vojska u skladu sa svojim mogućnostima uključi u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije.

----------

11:10 Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog teretnog vozila u kvaru u tunelu Lučice u smjeru Zagreba promet se odvija usporeno, jednom prometnom trakom.

Zbog snježnih padalina i problema uprometu zagrebačka policija je zatvorila Sljemensku cestu.

Zbog zimskih vremenskih uvjeta, snijega i olujnog vjetra nema nastave u školama u Delnicama i Brodu na Kupi, izvijestila je u četvrtak pročelnica Primorsko-goranske županije za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, najavivši da sutra vjerojatno neće biti nastave ni u školama u Skradu i Moravicama.

Stilin je kazala kako je slična situacija u Hreljinu kraj Rijeke, gdje je bura iščupala ogradu ispred škole.

 

Uputila je apel svim ravnateljima škola, profesorima, učiteljima i roditeljima da djeca, ako je potrebno, ostanu doma, jer je sigurnost učenika najvažnija te će nastavu lako nadoknaditi. Pročelnica Stilin to je izjavila uoči sjednice Županijske skupštine na kojoj će se, među ostalim, razmatrati inicijativa za ukidanje plaćanja mostarine na Krčkom mostu, tunelarine za tunel Učka te cestarina na autocestama u županiji.

 

----------

Većina Hrvatske u četvrtak ujutro prekrivena je snježnim pokrivačem.  U unutrašnjosti će snijeg padati cijeli dan, obilnije padaline očekuju se u središnjim te u gorskim krajevima gdje će uz novi snježni pokrivač biti i snježnih zapuha, a moguće su i snježne mećave.

Ponegdje u unutrašnjosti, ponajprije na krajnjem istoku, oborina na granici snijega i kiše može se smrzavati na hladnoj podlozi. Na Jadranu će povremeno padati kiša, mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, a na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice je moguće malo susnježice i snijega.

U unutrašnjosti će puhati umjeren i na udare jak sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim i orkanskim udarima, a u južnoj Dalmaciji istočnjak i jugo. Temperatura zraka na kopnu većinom od -3 do 2, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 1 do 6, a drugdje duž obale od 5 do 11 °C.

Zbog prepriječenog teretnog vozila na državnoj cesti DC2 u mjestu Bistrica između Slatine i Virovitice vozi se jednim trakom, naizmjence. 

Na državnoj cesti DC1 u mjestu Donji Budački između Tušilovića i Slunja vozi se otežano, zbog slijetanja teretnog vozila s kolnika.

Bura je kod čvora Križišće na riječkom području prevrnula kamion stranih registarskih oznaka. Vozač nije bio u vozilu kada se dogodila nesreća.

Zagreb, 220218. Snijeg koji je sinoc poceo padati do jutra je prekrio citav grad, no jos ne uzrokuje poteskoce u prometu. Na fotografiji: snijeg u Vukovarskoj ulici.
Foto: Marko Todorov / CROPIX

 

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i zaleđu Dalmacije. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje.

 

U zagrebačkoj četvrti Tuškanac oko 6.50 sati prilikom čišćenja snijega došlo je do prevrtanja manje ralice za snijeg.

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji, i obrnuto.

Paški most otvoren je za sav promet.

Cvor Krizisce, 220218.
Bura prevrnula kamion stranih registarskih oznaka. Vozac nije bio u vozilu kada se dogodila nesreca. Na fotografiji: prevrnuti kamion.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

 

Zbog olujnog vjetra za sav su promet zatvorene: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila, osim kamiona s prikolicom i tegljača s poluprikolicom, je autocesta A1 čvor Sveti Rok-Gračac (DC50)-Obrovac (DC27)-Karin (DC27)-Benkovac, i obrnuto), DC1 Udbina-Klapavice-Gračac-Knin (zbog snijega i jakog vjetra), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle-Kikovica te Kikovica Delnice, autocesta A7 Draga-Šmrika, riječka obilaznica čvor Orehovica-čvor Škurinje, Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja, DC25 Gospić-Karlobag (DC8) i Paški most.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II skupina).

Zbog oštećenja bukobrana za sav promet zatvorena je dionica ceste A7 između čvorova Šmrika i Hreljin u smjeru Rijeke.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prijelzima: Ličko Petrovo Selo, Prezid, Čabar i Brod na Kupi.

U prekidu su katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj- Cres-Rijeka, Ubli Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa- Bol-Split, Split-Hvar-Korčula; brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak i trajektna linija: Lopar-Valbiska i Prizna-Žigljen; trajekt na liniji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3 tone nosivosti.

19. travanj 2024 10:13