OD SNIJEGA U ZADRU ZA SADA NI "S" ALI... Zatvorena autocesta između Svetog Roka i Posedarja, na put krenite ako baš morate

OD SNIJEGA U ZADRU ZA SADA NI

Za sav promet zatvorene su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin osim za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom),

Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene,

autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana),

DC1 Udbina-Gračac-Knin (zbog snježne vijavice),

ŽC5203 Brotnja-Sučević-Srb.

 

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice,

A7 čvor Draga-čvor Šmrika,

Jadranska magistrala (DC8) Bakar-Novi Vinodolski,

DC54 Maslenica-Zaton Obrovački,

DC25 Gospić-Karlobag,

Paški most,

LC58107 od Kraljevice (DC8) do Križišća (DC501),

ŽC5030 Platak-Kamenjak.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te dijelu Dalmacije. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a upozoravamo i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u dijelu središnje Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Karlovac-Zdihovo-Kikovica te DC1 Vaganac-Korenica-čvor Udbina-Gračac.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom se isključuju na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica i odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke jer nema prohodnog pravca za tu kategoriju vozila u smjeru Rijeke i obratno prema unutrašnjosti. (Hrvatske ceste i HAC zajedničkim kapacitetima obavljaju aktivnosti sa ciljem što bržeg postizanja prohodnosti za teretni promet između Rijeke i Delnice).

Prema Dalmaciji i obratno također nema slobodne ceste za kamionie s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na sljedećim cestama:

LIKA I DIJELOM ZADARSKA ŽUPANIJA:

DC1 Vaganac-Korenica-čvor Udbina,

DC23 Duga Resa-Donje Dubrave-Josipdol-Kapela-Žuta Lokva-Senj;

DC25 Korenica-Lički Osik;

DC27 Gračac-Zaton Obrovački;

DC42 Ljubošina-čvor Ogulin (A1)-Josipdol-Poljanak-Selište Drežničko; i u mjestu Poljanak;

DC50 Gospić-Sveti Rok-Štikada-Gračac;

DC52 Špilnik-Korenica;

DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo;

DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo;

DC429 Selište Drežničko-Prijeboj;

DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča; na svim lokalnim i županijskim cestama na području cijele Ličko-Senjske županije.

Za sav promet zbog snježne vijavice u Lici zatvorene su: državna cesta DC218 Dobroselo (g.ž.LS)-Mazin-Bruvno (D1), ŽC5128 Bogić Brdo-Lička Jesenica-(ŽC5113) do granice Karlovačke županije, ŽC5110 Alan-Krivi Put-Prokike, te lokalne ceste Senj-Podbila, u mjestu Francikovac, Stolac, Veljun Primorski, Selo Vratnik, Grabarje.

 

Naslovnica Regional

Najčitanije

FOTO: OVAKVE APARTMANE JOŠ NISTE VIDJELI: Gosti su ga gnjavili da nemaju gdje prespavati kad popiju 'čašicu više' pa ih je odlučio smjestiti u stare bačve iz Dalmacijavina – tamo guštaju k'o u najluksuznijem hotelu!

Gosti su ga gnjavili da nemaju gdje prespavati kad popiju 'čašicu više' pa ih je odlučio smjestiti u stare bačve iz Dalmacijavina – tamo guštaju k'o u najluksuznijem hotelu!
Marko Duvančić (42), vinar iz Razvođa, pokucao je jedne večeri na vrata svoje kuće, pričekao da mu supruga ...
Gosti su ga gnjavili da nemaju gdje prespavati kad popiju 'čašicu više' pa ih je odlučio smjestiti u stare bačve iz Dalmacijavina – tamo guštaju k'o u najluksuznijem hotelu!

DALMATINSKI IZNAJMLJIVAČI OTKRILI NAJLUĐA ISKUSTVA S TURISTIMA: Misterioznu 'rusku agenticu' još dugo će pamtiti, Poljaci su htjeli seks u troje s domaćicom, a najgadljivija je priča s poznatom influencericom!

Misterioznu 'rusku agenticu' još dugo će pamtiti, Poljaci su htjeli seks u troje s domaćicom, a najgadljivija je priča s poznatom influencericom!
Kad završi sezona i Česi isprazne apartmane, piju se njihova piva još mjesecima. I ishlapjeli trećerazredni visk...
Misterioznu 'rusku agenticu' još dugo će pamtiti, Poljaci su htjeli seks u troje s domaćicom, a najgadljivija je priča s poznatom influencericom!