StoryEditorOCM
RegionalHRVAT POSTAO AUSTRALSKI NACIONALNI JUNAK, NJEGOV POTEZ OSTAVLJA BEZ DAHA

'Proradio mi je instinkt, nisam razmišljao. Ispred mene je sve gorjelo...'

Piše Merien Ilić / SD
1. ožujka 2018. - 22:58
bbimagehandler.ashx

Tridesetšestogodišnji Zoran Blagaich iz Pertha, podrijetlom Šoltanin, postao je australski nacionalni junak.
U ponedjeljak navečer hrabro je skočio u zapaljeno skladište u Inglewoodu spriječivši vatru da se proširi na stambene zgrade u blizini, do dolaska vatrogasaca.

Sa svojom djevojkom Zoran je bio u jednom restoranu, kada je začuo panične povike stanara i vidio dim. Bez premišljanja je preskočio nekoliko ograda koje ograđuje skladište i dohvatio vrtnu cijev za vodu te počeo gasiti rubove požarišta kako se vatra ne bi proširila na okolne stambene zgrade.

– Proradio je prirodni instinkt da se pomogne. Nije bilo razmišljanja. Znam da sam samo počeo preskakati ograde dok su oko mene ljudi vrištali. Toplina je bila nesnosna, a ispred mene je sve gorjelo, uz stalne eksplozije – rekao je Blagaich australskim medijima.

Požar je izbio u skladištu "Bunningsa", trgovine za dom, vrt i radionicu, a u tim halama čuvale su se razne kemikalije, boje, građevinski materijal i druge potencijalno opasne i toksične tekućine. Zbog požara, nastajale su eksplozije pa se činilo kao da je riječ o vatrometu. Mediji pišu kako je plamen bio visok i do 25 metara, a limenke s kemikalijama postajale su poput projektila pa su neke završile i na udaljenosti od 100 metara od skladišta. Na koncu, izgorjelo skladište "Bunninga" se srušilo, a susjedstvo je ostalo bez struje.

– Nisam ja nikakav heroj. Pravi heroji su vatrogasci, njih stotinjak, koji su ugasili vatru i spasili ljudske živote – kazao je skromni Zoran. Srećom, u ovom velikom požaru nije bilo ozlijeđenih.

 

25. travanj 2024 11:40