U LIŠANIMA SU NAJAKTIVNIJI UMIROVLJENICI, POSJETILI IH I ZADRANI Imaju grupe za rekreaciju, kulturu, pjevačku grupu, uskoro će na izlet, a u Zagrebu organiziraju „Noć Lišana!“

U LIŠANIMA SU NAJAKTIVNIJI UMIROVLJENICI, POSJETILI IH I ZADRANI
Joso Nimac, Ive Nimac kuhar, Ivan Nimac i Željko Mijić
Joso Nimac i gosti iz Zadarske županije
Stipe Mamić i Joso Nimac

U zgradi Općine, Udruga umirovljenika Lišane održala je redovnu godišnju skupštinu. Na ovom događaju okupilo se svih pedeset članova. Podneseno je i većinom glasova prisutnih prihvaćeno Izvješće o radu za 2017.godinu, Financijsko izvješće za 2017.godinu, Prijedlog plana rada za 2018.godinu, Prijedlog Financijskog plana za 2018. godinu, te izvješće Nadzornog odbora o zakonitosti rada udruge.

Kao posebni gosti godišnjoj skupštini bili su nazočni Milivoj Dujela, predsjednik Udruge umirovljenika Zadarske županijske, Marin Nimac, predsjednik Udruge umirovljenika Grada Zadra i Ivica Musić, načelnik Općine Lišane. Iz programa brige za umirovljenike može se vidjeti da će se Udruga zalagati za održavanje raznih aktivnosti za svoje korisnike. Već postojećim aktivnostima poput rekreacije i grupe za kulturu, dodana je nova pjevačka grupa.

Velika mi je želja da se naši članova uključe u razne sekcije, ovisno o svojim sklonostima, i da uz druženje zaboravimo na svakodnevne brige. Tijekom godine održavat ćemo tematske večeri, a planiramo zanimljive izlete diljem Hrvatske. Planiramo organizirati tradicionalnu "Noć Lišana" u Zagrebu, gdje bi se na jednom mjestu okupili svi Lišanci koji žive u Zagrebu i Lišanima. Zahvaljujem se od srca načelniku Općine Lišane Ivici Musiću koji nam je besplatno ustupio u zgradi Općine prostoriju za našu Udrugu umirovljenika. Zahvaljujući našim članovima, donirane su fotelje, televizor, šank za piće, hladnjak i šahovske ploče. Naša prostorija je uređena i ugodna za druženje -rekao je Joso Nimac, predsjednik Udruge umirovljenika Lišana.

On je bivšim načelnicima Općine Lišane Ivanu Nimcu, Željku Mijiću i legendarnom kuharu Ivi Nimcu uručio prigodne poklone, čuvene bukare, kao znak zahvalnosti što su bili veliki donatori za opremanje nove prostorije Umirovljenika koja se nalazi u sklopu općinske zgrade. 

Naslovnica Regional

Najčitanije