TZ BENKOVAC POZIVA TURISTE Dođite u Ravne kotare i kušajte sve domaće

TZ BENKOVAC POZIVA TURISTE

Turistička zajednica grada Benkovca odlučila je uzeti stvar u svoje ruke i staviti se u ulogu posrednika turističkih izleta u zaleđe njihova kraja. Tako su organizirali sedam potpuno različitih jednodnevnih izleta, kako bi turiste upoznali s Ravnim kotarima.

- Organizatori izleta i dalje po pitanju svojih tura gledaju isključivo obalne destinacije, a pravo bogatstvo krije se u – zaleđu, rekao nam je predsjednik Turističke zajednice Vanja Čvrljak, napominjući kako bez zaleđa nema kvalitetne turističke ponude.

TZ grada Benkovca u svojoj ponudi za otkrivanje Ravnih kotara nudi posjet uljari Nadin gdje će turisti degustirati različite sorte ekstra djevičanskog maslinova ulja. Uz to turisti imaju priliku posjetiti srednjovjekovnu utvrdu Kaštel Benković, ali i upoznati čuveni benkovački kamen u Lisičiću. Naime, u tvrtki "Zio Commerce" turiste upoznaju s ovom vrstom kamena te njegovom primjenom i tehnikom obrade. TZ je turistima ponudila i odlazak na degustacije u vinariju Škaulj te u poljoprivrednu zadrugu "Maslina i vino". Prave gastronomske bombe nudi agroturizam Odžaković koji posjetiteljima nudi bogati meni sastavljen od dalmatinskih autohtonih proizvoda, dok turisti u OPG-u Vuksan, koji se nalazi u Šopotu, mogu sudjelovati u pripremi dalmatinske peke te benkovačkog prisnaca.

Potiču rad OPG-ova

- Na ovaj način promoviramo i potičemo rad lokalnih OPG-ova i tvrtki koji svoje usluge mogu nuditi turistima - kaže Čvrljak, napominjući kako bez ovog tipa ponuda nema razvitka turizma.
- Osmislili smo ponude, a sada nas čeka rad na marketingu. Preko hotelskih lanaca i resorta pokušat ćemo doći i do gostiju na moru te ih navesti da upoznaju zadarsko zaleđe - govori Čvrljak, dodajući kako će u svom naumu obogaćivanja turističke ponude zasigurno uspjeti. Ako ne ove godine, onda već iduće.

Cijene turističkih izleta kreću se od 20 kuna za posjet Kaštel Benkoviću te 50 kuna za prezentaciju obrade benkovačkog kamena, dok će za PZ "Maslina i vino" turisti izdvojiti 70 kuna. Cijena degustacije u uljari Nadin je 75 kuna, a u vinariji Škaulj 100 kuna. Gastronomsko iskustvo na OPG-u Odžaković posjetitelji će platiti između 250 i 300 kuna, dok za pripremu dalmatinske peke i benkovačkog prisnaca u Šopotu turisti trebaju izdvojiti 350 kuna.

Naslovnica Regional

Najčitanije

BRUTALNA LIKVIDACIJA NA MAGISTRALI Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"

Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv:
  Jedan od hitaca prostrijelio je Karmelinovu vratnu karotidu, a ostali su ga pogodili u glavu. Polici...
Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"