StoryEditorOCM
RegionalKRAJ TRAVNJA REZERVIRAN ZA JEDINSTVENI FESTIVAL

Za avanturu na Zrmanji već prijavljeno 300 sudionika!

Piše Renata Grünwald i Larisa Pavleković
21. ožujka 2018. - 13:19
zrmanja

Kraj mjeseca travnja ove godine u Zadru i okolici rezerviran je za Zrmanja Adventures Festival, jedinstveni avanturistički događaj na najljepšoj i najdinamičnijoj krškoj ljepotici, rijeci Zrmanji.

Na festivalu, koji će se održavati od 27. do 29. travnja, sudjelovati će čak tri zemlje – Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Hrvatska. Organizatori do sada imaju čak 300 prijavljenih, još 700 ih je u najavi, a sudionici se ove godine mogu natjecati u nekoliko disciplina – stand up paddle utrka, trail tri rijeke i rafting regata. Osnovna cijena za ove utrke bit će simboličnih 75 kuna, a sudionici će se nakon utrke moći opustiti i zabaviti uz nastup popularnog splitskog benda TBF!

Direktor festivala Đuro Župan istaknuo je tri suradnje koje su ključne za razvoj ovog projekta - svjetski fond za zaštitu prirode, suradnja sa gradom Obrovcem i zadarskom agencijom ZADAR NOVA.

"Uspjeh nikad nije konačan, permanentno i svakodnevno na njemu morate raditi- izjavio je Župan, dodajući kako je "radi lokalno, razmišljaj globalno" poruka koju želi približiti ljudima.

Nedavno je održana i izložba slika pod nazivom "Zrmanja – skrivena ljepotica", a ovim se projektom, kaže dogradonačelnik Obrovca Slobodan Jurjević, njene ljepote žele otkriti svijetu. Aktivan turizam dobra je prilika da se potaknu i turističke i gospodarske mogućnosti ovog zaboravljenog kraja. Ovim projektom ostvarit će se bolja regionalna suradnja, a samim time se otvaraju vrata za svjetsko prepoznavanje Obrovca i regije u narednim godinama.

Također se očekuje i značajan porast potražnje nekoliko dana prije samog natjecanja, stoga, ukoliko želite biti dio adventure priče na Zrmanji, prijavite se što prije!

 

27. travanj 2024 06:06