StoryEditorOCM
RegionalZATON:

Održana druga ovogodišnja akcija darivanja krvi, evo koliko je doza prikupljeno

Piše Branko Božić
22. svibnja 2018. - 00:11

Okupljeni oko lanjske godine utemeljene mjesne udruge ¨Kaštel¨ i njezinih čelnika predsjednika Bruna Špara, dopredsjednika Borjana Andrije Peša i tajnice Grozdane Peša, zatonski dragovoljni darivatelji krvi, ovog su se ponedjeljka u poslijepodnevnim i večernjim satima, okupili na drugoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je upriličena u učionici Osnovne škole Petar Zoranić Zaton i protekla je u veselom i prijateljskom ozračju.       

 Darivatelji su po već ustaljenoj praksi pri dolasku morali popuniti pristupni listić te proći liječničku kontrolu od strane liječničkog tima Odjela za transfuzijsku djelatnost zadarske Opće bolnice, koji je i ovog puta iznova svoj posao obavio stručno i korektno na zadovoljstvo svih sudionika.

Pored domaćina akciju je od početka do kraja odgovorno koordinirao djelatnik zadarskog Crvenog križa Branko Kolanović, i sam višegodišnji darivatelj i veliki humanista, za čiji rad nema onoga među darivateljima tko nije izrekao lijepu i pohvalnu riječ. Po njegovoj konačno iskazanoj statistici akciji je pristupilo dvanaest darivatelja od kojih je njih osam dalo krv.

 -Presretni smo da smo ovom prilikom svojim skromnim doprinosom mogli pomoći svima kojima je krv neophodna. Budući da je radni dan kao i to da je već gro naših darivatelja u radnom ugostiteljskom odnosu, odaziv naših sumještana bio je nešto skromniji nego inače. Naša treća i ujedno posljednja ovogodišnja akcija biti će koncem mjeseca rujna te se nadamo kud i kamo većem odazivu. No, možemo ipak biti sretni jer svaka poklonjena kap krvi nekom može spasiti život. I to je ono što nas veseli i motivira ponajviše. Svakako želio bih iskoristiti priliku da se sa ovog mjesta zahvalim od sveg srca na odazivu svim našim darivateljima. Nadalje,iznova riječi hvale upućujem i svima koji podupiru naše aktivnosti a tu u prvom redu mislim na domaću Turističku zajednicu i njezinu direktoricu Daliju Pavlović Peroš ,bez čije financijske potpore i moralne podrške teško da bi mogli funkcionirati. Naravno, ne smijem a ne zahvaliti ravnatelju ninske OŠ Petar Zoranić prof. Tonću Vukoviću, koji nam je stavio prostor škole na raspolaganje, kao i našim mladim sumještanima, članovima MNK Zaton na odazivu, medicinskom osoblju te ovdje nazočnom gosp. Kolanoviću, kazao je uz ostalo po okončanju akcije predsjednik Bruno Špar.

Krv su dali: Grozdana Peša, Matej Pavlović, Frane Raspović, Ivan Peša, Šime Peša, Marko Peroš, Tomislav Peša, Ivica Peroš. Još su pristupili Josip Špar, Nevenka Peša, Bruno Špar, Josipa Peroš.

20. travanj 2024 07:53