StoryEditorOCM
RegionalFOTO XXL: DAN ŠKOLE

Na Viru predstavljeni programi i radovi učenika Područne škole Vir i Osnovne škole Privlaka

Piše Kažimir Škrbić
2. lipnja 2018. - 15:44
IMG_0001.JPG

Osnovna škola „Privlaka“ i Područna škola Vir kao sastavni dio privlačke osnovne škole sa svojim jedinicama lokalne samouprave u Viru i Privlaci imaju sjajnu suradnju – nije izrečeno prvi put, a niti posljednji. Vidjelo se to još jednom na proslavi Dana škole na Trgu svetog Jurja koji je ugostio učenike, nastavnike, osoblje privlačko-virske škole, roditelje učenika te predstavnike jedinica lokalne samouprave – načelnika Općine Privlaka Gašpara Begonju te zamjenika načelnika Općine Vir Antonija Vučetića. Učenici su pokazali kakvim dramskim, scenskim, plesnim, glumačkim ili pjevačkim vještinama barataju, dok je u virskoj školi priređena izložba radova. Ravnateljica Verica Škibola sijala je od zadovoljstva:

„Ponosna sam na učenike, nastavnike i roditelje. Bez njihove suradnje ništa se ne bi moglo napraviti, jer nam pružaju pravu potporu u radu. Naši su učenici ove godine ostvarili zaista puno lijepih nagrada na natjecanjima županijske, ali i državne razine, a to nije lako te služi na čast i jedinicama lokalne samouprave koje nam pomažu“, kaže ravnateljica Škibola. Tako su se na centralnom virskom trgu predstavili osnovnoškolci iz virske područne škole te sudionici natjecanja iz privlačke OŠ, kao što su razredne učionice udomile vrlo lijepe radove učenika iz Vira i Privlake. Opći je dojam kako se imalo što vidjeti i doživjeti.

„Predstavili smo najznačajnije ovogodišnje rezultate s natjecanja te izložbu radova. Za sljedeću školsku godinu želimo isto ili više, kao i što više djece u školama. To je poanta svega“, zaključila je Škibola. 

18. travanj 2024 07:29