SVEČANO OBILJEŽEN DAN GRADA BENKOVCA Održana svečana sjednica i uručena javna priznanja za sport, kulturu, gospodarstvo te za zaštitu i spašavanje

SVEČANO OBILJEŽEN DAN GRADA BENKOVCA

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Benkovca, u utorak 11. lipnja 2018. godine, uoči nebeskog mu zaštitnika Sv. Ante, proslavljen je Dan Grada Benkovca. Obilježavanje je započelo na Gradskom groblju gdje su zapaljene svijeće i položeni vijenci podno središnjeg križa u znak sjećanja na sve poginule branitelje.

Svečanost je tradicionalno održana na Kaštelu Benković koji je okupio veliki broj gostiju, među kojima su bili saborski zastupnik Davor Lončar, počasni građanin Grada Benkovca general Mladen Markač, dožupan Zadarske županije Šime Vicković, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta, predstojnik Državne uprave u Zadarskoj županiji Stipe Zrilić, gradonačelnik Grada Slunja Jure Katić, zamjenik gradonačelnika Grada Zadra Ante Babić, i ostali uvaženi gosti.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Boris Erceg, a gradonačelnik Tomislav Bulić u svom je pozdravnom govoru istaknuo niz značajnih projekata započetih ili završenih tijekom protekle godine kojima se stvaraju bolji preduvjeti za život građana Grada Benkovca.

- Gradska uprava sa svojim ustanovama i trgovačkim društvima radi na regeneraciji Grada Benkovca kako bi on u skladu sa našom vizijom postao grad ugodan za življenje, poduzetnicima prilika za ulaganje , a turistima privlačan za posjećivanje. Kako bi radio prema dostizanju definirane vizije Grad Benkovac provodi projekte kojima će doprinjeti ostvarenju 3 razvojna cilja , a to su 1. Iskoristiti potencijal prostornog značaja Grada kroz očuvanje i održivo korištenje prostornih resursa, 2. Ojačati ulogu grada kao središta društvenog života Ravnih Kotara i Bukovice te podići životni standard građana, 3. Povećati kapacitete na području grada za razvoj malog i srednjeg poduzetništva , s naglaskom na poljoprivrednu i ekološku proizvodnju , prerađivačke djelatnosti, trgovinu i održivi turizam. Puno je izazova pred nama , a tim koji radi na provedbi projekta, spoj je iskustva i mladosti koji daje rezultate – kazao je među ostalim gradonačelnik Bulić.

I ove godine Grad Benkovac uručio je javna priznanja pa je tako za izniman doprinos na području sporta nagrada pripala Mateju Lebi, seniorskom prvaku u kickboxingu dok je za doprinos s područja kulture nagrada dobio Mile Marić, viši savjetnik za društvene djelatnosti u Gradu Benkovcu. Za doprinos u području gospodarstva nagradu je dobila Ribarska zadruga Omega 3, Kali, Pogon Šopot i Prijevoznički obrt Čerina, vl. Darko Čerina dok su za doprinos u području zaštite i spašavanja nagrade dobili Javna vatrogasna postrojba Benkovac i Vatrogasna zajednica Zadarske županije.

U glazbenom dijelu programa nastupila je benkovačka klapa „Asseria“ koja je izvela hrvatsku himnu i himnu Grada Benkovca „Zdravica Gradu Benkovcu“.

Blagdan zaštitnika sv. Ante slavi se u srijedu, 13. lipnja kada je održana svečana koncelebrirana misa u crkvi Male Gospe, a u večernjim satima održava se koncert grupe Vatra.

Naslovnica Regional

Najčitanije