StoryEditorOCM
RegionalFOTO: DILJEM HRVATSKE NA 10 MINUTA SVE JE STALO

Građani zaustavili promet zbog skupog goriva, policija u Šibeniku tjerala prosvjednike!

Piše Iva Badanjak
15. lipnja 2018. - 21:32
promet_prosvjed6-150618

Diljem Hrvatske u petak je na deset minuta, od 17 do 17.10 sati, održan prosvjed u kojemu se građane pozivalo da zaustave promet u znak protesta protiv rasta cijena goriva.

Prema informacijama građanske inicijative "Stop rastu cijena goriva", koja je organizirala prosvjed, promet je bio zaustavljen na zagrebačkoj Aveniji Većeslava Holjevca, na Ilici kod Kustošije, kod Črnomerca, Trga žrtava fašizma, na Slavonskoj aveniji, na ulazu u Samobor te na nekim dijelovima u Rijeci, Krapini, Zadru, Splitu, Karlovcu te Čakovcu. Policija je u Šibeniku, kažu, počela tjerati prosvjednike prije isteka od deset minuta.

Kako nam je ranije rekao pokretač prosvjeda Vedran Franc, ovim protestom želi se ukazati na cijene goriva koje je najskuplje u Europi i regiji, a ako prosvjed ne uspije, ići će se u potpunu blokadu prometa dok se ne ispune njihovi zahtjevi, a to su smanjenje trošarina i vraćanje cijena goriva ispod devet kuna.

Slični prosvjedi već su se održali u BiH, Srbiji te Crnoj Gori, gdje se okupio velik broj ljudi, a u BiH su rezultirali padanjem cijena goriva, piše Jutarnji.hr.

19. travanj 2024 00:08