StoryEditorOCM
RegionalFOTO: NAKON ŠKOLOVANJA U BAZI U ZEMUNIKU

Šest učenika-letača 22. naraštaja primilo ukaze o zvanju i letačke znakove vojnog pilota!

Piše Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a
18. lipnja 2018. - 18:41
DSC_3106

U vojarni „pukovnik Marko Živković“ na Plesu održana je danas, 18. lipnja 2018., dodjela letačkog znaka i ukaza o zvanju vojnog pilota 22. naraštaju Temeljne časničke izobrazbe - zrakoplovstvo. Ova dodjela vrhunac je petogodišnjeg razdoblja tijekom kojeg se šestoro učenika-letača školovalo i obučavalo za rad u Pilotskoj školi Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Rudolf Perešin“ te u Eskadrili aviona i Eskadrili helikoptera 93. zrakoplovne baze u Zemuniku.

Dodjeli su nazočili zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mario Mikić te načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Michael Križanec, kao i rodbina i prijatelji pripadnika 22. naraštaja.

„Današnji dan jest dan ponosa za Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske jer šest novih pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva predstavlja zajednički uspjeh svih u sustavu vojnog školovanja“, kazao je u obraćanju general Mikić.

„Na taj način pokazujemo da smo i na polju školovanja stručni i sposobni osposobiti najzahtjevnije i najstručnije kadrove.“

„Budite dostojni nositi oznake Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i učinite nas ponosnima“, zaključio je.

Pilotkinja Anamaria Ćurković zahvalila je u ime svoga naraštaja predavačima, instruktorima, rodbini i prijateljima na potpori i poticajima koje su im pružali tijekom svih godina školovanja i izobrazbe.

„Veselimo se i s nestrpljenjem iščekujemo daljnji rad u postrojbama. Vjerujemo da nas čeka još puno iskustava, rada i sati naleta“, rekla je pilotkinja Ćurković. Nakon današnje dodjele, mladi piloti uputit će se u Vukovar, gdje će u četvrtak, 21. lipnja 2018., biti održana svečana promocija polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta.

19. travanj 2024 05:55