StoryEditorOCM
RegionalDRUGA PO REDU „ FEŠTA OD RIBE I VINA – POSEDARJE 2018“

Uživajte u lokalnim delicijama, običajima i koncertu Tomislava Bralića i klape Intrade

Piše Zadarski.hr
18. srpnja 2018. - 20:18
posedarje21-200717

Općina Posedarje u suradnji s Udrugom za ruralni razvoj Ravni kotari, Udrugom Posedarje moje, TZ-om Općine Posedarje i vrijednim volonterima organizira drugu po redu „Feštu od ribe i vina – Posedarje 2018“.
Cilj ove fešte je prikazati autohtone običaje ribarenja i upotrebe starih ribarskih alata koji u Posedarju ima dugu tradiciju. Cjelokupnu feštu upotpunjuje i prezentacija lokalnih proizvoda. Tako ćete moći uživati u okusima vrhunskih vina, proizvodima od smokava, a moći ćete se informirati o važnosti upotrebe proizvoda ljekovitoga bilja.
Organizatori žele domaće i strane goste upoznati sa poviješću življenja Općine Posedarje, onim najvrjednijim nasljeđem svojim predaka. Kroz program će se oživjeti skoro zaboravljani običaji kao što su „vrtanje“ daganja, te pletenje vrša od šiblje žuke. Uz bogatstvo raznih delicija i vina posjetiteljima će nezaboravnu zabavu pružiti Tomislav Bralić i klapa Intrade.
Mještani će okupljenima gostima održati kao i prošle godine ribolov pod „svićom“, a za nezaboravan osjećaj gosti će se pozvati da i sami okušaju ribariti na tradicionalan način.

Sudionici koji će sudjelovati na manifestaciji: Udruga Posedarje moje, Opg Dežmalj, Opg Eugen Novaković, Opg Željko Brala, Opg Vedrić, Opg Danica Juričević, Opg Marina Lipić, Opg Josip Hlavsa, Opg Zdravko Žuža, PZ MasVin, Opg Martin Baričević.

20:00 Otvaranje manifestacije “ Fešta od ribe i vina“
20:15-22:00 Prigodni program prikaz autohtonog ribarenja, izvođenje pučkih napjeva vrtanje daganja, degustacija morskih delicija.
22:00 Koncert Tomislava Bralića i klape Intrade
19. travanj 2024 09:32