StoryEditorOCM
RegionalPRED NAMA JE REKORDAN VIKEND

Velike gužve na svim graničnim prijelazima, promet prema moru izrazito gust

Piše Jutarnji.hr
21. srpnja 2018. - 14:07
guzva_lucko22-300716

Pred nama je, kako se procjenjuje, rekordan turistički vikend. Promet je, prema informacijama Hrvatskog autokluba od 9 sati, vrlo gust na većini cesta u smjeru mora, duž Jadranske magistrale (D8), zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, u trajektnim lukama kao i na graničnim prijelazima. Na autocestama su česti povremeni kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova. Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je priljev vozila kod naplatnih kućica Lučko u smjeru mora. Iz smjera Buzina kolona je duga oko 8 km, iz smjera Jankomira duga je oko 6 km i povećava se. Od Lučkog pa sve do Bosiljeva 2 kreće se nepregledna kolona vozila.

Kod naplatne postaje Sveta Helena u smjeru Zagreba kolona je duga oko 500 metara. Zbog pojačanog prometa zastoji su i kod naplatnih postaja Rupa u smjeru mora i na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije. Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga oko dva kilometra, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

 

Na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulaz u Hrvatsku čeka se između 20 i 45 minuta, a gužve su i na graničnim prijelazima s BiH.

Kako javlja HRT, Hrvatska turistička zajednica i ove godine usred špice turističke godine organizira akciju dijeljenja vode i promotivnog materijala na najprometnijim graničnim prijelazima u zemlji.

U akciji će, na graničnom prijelazu Plovanija u subotu sudjelovati i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, direktor TZ Istra Denis Ivošević, voditelj Odjela za strateške marketinške projekte HTZ-a Dubravko Šimenc, ali i ostali djelatnici Glavnog ureda HTZ-a.

Inače, akcija će se osim na graničnom prelazu Plovanija provoditi i na graničnim prijelazima Rupa, Karasovići, Bregana, Macelj, Bajakovo te na naplatnoj postaji Lučko. Voda će se tijekom udarnih vikenda organizirano dijeliti od jutra do 13 sati subotom te od 15 do 19 sati nedjeljom. Cilj ove akcije je pozicioniranje Hrvatske kao zemlje ljubaznih i dobrih domaćina, ali i izražavanje zahvalnosti brojnim turistima koji su za svoja odredišta odabrali brojne hrvatske destinacije.

Inače, prošle godine na isti dan na graničnom prijelazu Plovanija ušlo je 8.811 vozila u kojima je bilo 36.578 putnika, a izašlo je iz zemlje 5.584 vozila u kojima je bilo 23.303 putnika. Na graničnom prijelazu Plovanija u dva dana bit će podijeljeno 4.500 boca vode te isto toliko promotivnog materijala vezanog uz zdravstveni i nautički turizam.

01. svibanj 2024 23:58