StoryEditorOCM
RegionalZAŠTO JE RIVA U ZAPUNTELU BEZ RASVJETE?

Turistima je mrak romantičan, a domaćima muka

Piše M.V.
7. kolovoza 2018. - 23:46
unnamed

Riva u mjestu Zapuntel na krajnjem sjeverozapadu otoka Molata nema javnu rasvjetu što možda romatičnim turistima predstavlja poseban doživljaj pogotovo u zalaz Sunca kao na fotografiji koju nam je poslao čitatelj, ali je mještanima, pogotovo onima čije su brodice na vezu u mjesnoj lučici, to težak i važan problem.

Zapuntelac Dinko Martedić požalio nam se da su u niz navrata od grada Zadra u čijem je sastavu Zapuntel te od Županijske lučke uprave koja uporavlja lučkim područjem pa tako i rivom tražili de postavi nekoliko kandelabera kako bi obala zasvjetlila ali bez rezultata.

Odogovor smo potražili od Davora Škibole, ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar koji nam je objasnio:
- Naravno da znamo za taj problem i mi smo ti koji ga moramo riješiti jer je riva, naravno, u lučkom području po našom upravom. Međutim, čak nije problem u postavljanju nekoliko rasvjetnih stupova već kanalu odnosno iskopu za postavljanje električnog kabela. Riječ je o značajnoj investiciji pa će rasvjeta u Zapuntelu morati pričekati još neko vrijeme. Osim toga razmišljamo o alternativnom rješenju odnosno stupovima sa solarnim panelima što ne bi tražilo iskop, ali - o tom potom. Nažalost taj će problem još neko vrijeme morati pričekati – konkretan i iskren je bio Škibola.

Dodao je i da priobalni dio Zapuntela ime nekoliko ranije postavljenih stupova, ali da to realno nije dovoljno.

25. travanj 2024 03:08