StoryEditorOCM
RegionalVIRSKE MUKE FRANJE IVANČEVIĆA S BUKOM I PRAŠINOM

"Svako ljetovanje mi pretvore u horor: "Veseli sportaši" na igralište dođu usred noći, a kad oni odu - dođu komunalci sa svojim strojevima, bukom i prašinom! Nema kraja mučenju..."

24. kolovoza 2018. - 23:10
IMG_0317.JPG

Već godinama unazad, svako se virsko ljetovanje Franje Ivančevića pretvara u pravo pravcato mučenje: smrad, neprekidna noćna dreka, buka strojeva i prašina, Franjin odmor pretvaraju u horor priču. Trpi on tu muku već godinama i već je na rubu živaca, a iz Općine poručuju da je ovog puta zaista sve pred konačnim rješenjem.

-Imam obiteljsku kuću na Viru 19 godina i u zadnjih desetak godina doživljavam velike neugodnosti zbog nemarnosti i bezobrazluka Općine Vir. Nebrojeno puta sam se obraćao „ nadležnim“ institucijama za pomoć, ali bez rezultata. Prije mnogo godina Općina je kupila zemljište preko puta moje kuće na kojem je bila planirana izgradnja osnovne škole. Od gradnje škole ni traga ni glasa već su tamo sagradili igralište za rukomet, košarku, nogomet. Golovi su okrenuti prema ulici, zaštitna mreža nije dovoljno visoka da bi spriječila loptu koja ju prelazi, pa sam puno puta imao štetu na kući i osobnom automobilu parkiranom u dvorištu, kaže Franjo Ivančević nabrajajući kome se sve obraćao:

-Razgovarao sam i s načelnikom policije, bez rezultata, a bezbroj puta sam zvao kontakt policajca, pisao javnoj pravobraniteljici koja je kontaktirala Općinu, ali je po njihovom mišljenju zaštitna ograda dovoljno. Na igralištu su postavljeni i reflektori koji gore cijelu noć, pa „veseli sportaši“ dolaze 24 sata na dan. Već mi je neugodno zvati policiju koja poneki put i ne dodje. A kada i dođu, samo zamole "sportaše" da prekinu - oni to i učine i odu, da bi za pola sata došla druga ekipa, vrlo često u dva, tri ili četiri sata ujutro! Zbog buke, galame i psovanja, nema šanse da se može spavati, napucavanje lopte koja završava u mom dvoristu da ni ne spominjem. Molio sam Općinu da se to svjetlo ugasi u ponoć, ali to, kao, nije moguće jer je jako komplicirano, čudi se Ivančević.

Ali, nije to jedina glavobolja koju ima.

-Pored tog igrališta Općina je smjestila tri svoje firme: "Vir održavanje", "Vir vodovod" i "Čisti otok". Trenutno "Vir vodovod" ima kolektivni godišnji odmor i ne izvode građevinske radove, ali kada rade svakodnevno dovoze građevinski odpad i istovaraju ga kraj ceste, pred ulaznim vratima i odvoze ga za nekoliko dana. Koriste veliki bager i stvaraju veilku buku i dižu prašinu. "Čisti otok" u tom dvorištu drzi smeće, smrad se širi uokolo, dolaze galebovi, štakori, mačke. Molio sam direktora firme da vozači parkiraju te kamione u rikverc ne bi li taj smrad bio malo manji, ali takodjer bez rezultata. Prva smjena počinje s radom u 5 sati — čim "sportaši" završe! U Općini kažu da je sve to privremeno, ali to horor ljetovanje traje već godina, a i ne nazirem mu kraj, zaključuje Franjo Ivančević.

 

DONAČELNIK ANTONIO VUČETIĆ: Iseljavamo općinske firme – tu ćemo graditi vrtić

-Znam za probleme gospodina Ivančevića, razgovarao sam s njim i odmah potom, prije tjedan dana, angažirali smo zaštitara koji ostane sat-dva nakon što druge smjene i zaključava igralište i gasi svjetlo oko 11-12 sati navečer. Ali, ako se nakon toga netko pojavi na igralištu, tu zaista ne možemo napraviti ništa. Odmah po završetku sezone kreće iseljavanje općinskih poduzeća s te lokacije, jer ćemo tu vrlo brzo započeti radove na izgradnji novog dječjeg vrtića. Postojeće igralište će biti uklonjeno, a izgradit ćemo zatvoreno igralište za vrtić koje neće biti u javnoj upotrebi, izjavio nam je zamjenik općinskog načelnika Antonio Vučetić.

19. travanj 2024 00:25