FOTO: PROSVJED NA PAGU Mještani Gorice blokirali dovoz ograde na lokaciju pretovarne stanice za otpad, na kraju ipak dogovor s policijom!

FOTO: PROSVJED NA PAGU

Tridesetak mještana naselja Gorica na otoku Pagu prosvjedovalo je u četvrtak na terenu predviđenom za prekrcajnu stanicu otpada kao dijela cjelovitog rješavanja problema gospodarenja otpadom u Zadarskoj županiji, jer su na tu lokaciju kamioni dovezli ogradu koja bi trebala omeđiti prostor za tu namjenu.

Nakon što su djelatnici Lavčevića počeli postavljati ogradu za investitora Eko d.o.o., mještani su se okupili pa je došla policija. Radnici su htjeli iskrcati ogradu iz drugog kamiona, ali su se mještani usprotivili. Na kraju je ipak postignut dogovor sa zapovjednikom policije iz Paga pa je kamion iskrcan, ali nije bilo postavljanja ograde.

- Mi ćemo nastaviti borbu, ali legalnim putem, bez ikakvog nasilja. Imamo dosta dokumentacije kojom možemo uvjeriti nadležne da odustanu od ove lokacije za pretovar otpada - kazao je jedan od prosvjednika Josip Škoda koji je demantirao svoju raniju tvrdnju o interventnoj policiji na Pagu.

- Nije bilo intervente policije niti potrebe za intervencijom. Policajci s kojima smo napravili današnji dogovor bili su jako korektni - rekao je Škoda.

Prije nekoliko dana mještani Gorice prosvjedovali su i ispred zgrade gradske uprave Paga tražeći da se realizacija projekta ''prekrcajne stanice'' na lokaciji pokraj naselja Gorica obustavi. Tražili su obnovu postupka donošenja prostornoplanske dokumentacije – Prostornog plana grada Paga, u dijelu koji se odnosi na prekrcajnu stanicu, te da se mještanima naselja Gorica omogući uvid i utjecaj na donošenje, kao i da se prekrcajna stanica izmjesti izvan otoka Paga.

Naslovnica Regional

Najčitanije

RAZGOVOR S POVODOM: ZAMJENIK DIREKTORA HRVATSKIH VODA Prekopat ćemo Dalmaciju i milijardama iz europskih izvora potaknuti preporod čitave regije! U svim planovima je i zadarsko područje, evo gdje će se sve raditi!

Prekopat ćemo Dalmaciju i milijardama iz europskih izvora potaknuti preporod čitave regije! U svim planovima je i zadarsko područje, evo gdje će se sve raditi!
  Valentin Dujmović ne krije da se lokalne komunalne tvrtke i Hrvatske vode međusobno gledaju "...
Prekopat ćemo Dalmaciju i milijardama iz europskih izvora potaknuti preporod čitave regije! U svim planovima je i zadarsko područje, evo gdje će se sve raditi!