StoryEditorOCM
RegionalJEDAN DAN, JEDAN PLANET, JEDAN CILJ - WORLD CLEANUP DAY

Vlašići u globalnoj akciji čišćenja svijeta u kojem će sudjelovati milijuni volontera

Piše Zadarski.hr
14. rujna 2018. - 21:13
FB_IMG_1536760449288

Udruga Volim Vlašići ove je godine dijelom globalne kampanje World Cleanup Day koja će se diljem svijeta održati na isti dan – 15. rujna 2018.

World Cleanup Day započinje u subotu, 15. rujna u 10 sati u Novom Zelandu, a s izlaskom Sunca u svakoj vremenskoj zoni volonteri će prenositi zeleni val u svojim zemljama. Akcija će obuhvatiti sve 24 vremenske zone i završiti 36 sati kasnije na Havajima.

World Cleanup Day obilježavamo akcijom čišćenja plaže u Vlašićima, u subotu, 15.9. s početkom u 9 sati. U akciji će se skupljati plastični predmeti i zaostali rekviziti: suncobrane, ležaljke, luftmadrace, koji su nakon sezone ostali na plaži.

Cilj rujanske akcije je okupiti 5 posto ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu zemlju od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu.

Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj... Ideja se proširila svijetom i do sada je globalni pokret Let's do it! okupio 112 zemalja i sudjelovalo je preko 14 milijuna volontera.


15.9.2018. je World Cleanup Day, na taj dan udružujemo se s milijunima ljudi u svijetu i ostvarujemo zajednički cilj: čišću i zdraviju Zemlju! Svi vi dobre volje, pridružite nam se, let's do it! Vidimo se u subotu u 9h, poslije akcije kupanje i kava.

Milijuni volontera u 150 različitih zemalja ujedinjeni da očiste svijet u jednom danu. Pozivamo sve da se priključe ovoj najvećoj inicijativi u ljudskoj povijesti i pomognu doprionijeti čišćoj budućnosti.

20. travanj 2024 16:20