StoryEditorOCM
RegionalOBRAZOVANJE ZA 21. STOLJEĆE

Grad Benkovac iznenadio svoje osnovce i kupio im 88 tableta

Piše A.F.
26. rujna 2018. - 14:28
Benkovac-škola2.JPG

Za benkovačke osnovnoškolce stigla je izvrsna vijest: Grad Benkovac kupio je 88 tableta za učenike područnih škola na području Grada Benkovca. Novom školskom godinom u OŠ Benkovac je započela eksperimentalna provedba kurikularne reforme u sklopu koje su prvašići od Ministarstva obrazovanja dobili besplatne udžbenike i tablete, tako da će novih 88 tableta koristiti učenici drugih, trećih i četvrtih razreda osnovne škole.

- Prvašići su tablete dobili u sklopu kurikularne reforme što je izvrsno. Ali mi imamo kombinirane odjele i kako ne bi bilo razlika među učenicima, gradonačelniku Buliću predložio sam da pokušamo nabaviti tablete i za ostale učenike. Kako se kaže, ideja je 'pala na plodno tlo' i u utorak smo od Grada Benkovca dobili novih 88 tableta za područne škole, rekao nam je Tonči Kuman, ravnatelj Osnovne škole Benkovac dodajući kako su za područne škole napravili i internetsku infrastrukturu kako bi djeca mogla koristiti tablete i digitalne udžbenike.

Učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda osnovne škole Benkovac u 11 područnih škola tako će vjerojatno biti među rijetkima u Hrvatskoj koji će moći pratiti nastavu uz pomoć tableta. Tablet računala ravnatelju Tončiju Kumanu predali su gradonačelnik Tomislav Bulić i njegova zamjenica Paulina Kulaš.

25. travanj 2024 10:43