StoryEditorOCM
RegionalS OLIBA I SILBE PO LIJEKOVE IDU U NOVALJU

Kada će Kolan i Sali dobiti ljekarnu, a Privlaka i Jasenice liječnika?

Piše P.O.
27. rujna 2018. - 12:23
Ljekarne-Zadar-7-of-14

Hoće li "Ljekarne Zadar" otvoriti ljekarne u općinama Kolan i Sali ili će biti rukovođene samo ekonomskim interesom i od toga odustati? Zanimalo je to županijskog vijećnika Stipu Bjeliša na sjednici Skupštine zadarske županije kojemu je ravnatelj "Ljekarne Zadar" Božo Čolak pismeno odgovorio kako zdravstvene ustanove i ljekarne u vlasništvu Županije ili Grada imaju obvezu poslovati pozitivno.

- Slažete li se župane s time? Nagovorite Čolaka da izađe u susret Salima i Kolanu, pogotovo zato što su te općine spremne pronaći lokaciju i sufinancirati izgradnju ljekarni u svojim mjestima, rekao je Bjeliš, a Josip Plazibat je skrenuo pažnju kako bi otvaranje ljekarne u Mandrama, općina Kolan, puno značilo i mještanima otoka Olib i Silba koji sada po lijekove idu čak u Novalju.

Branislava Jelinića je zanimalo zbog čega ambulanta u Privlaci nema liječnika svakodnevno .

-U Privlaci je problem u tome što je tamošnja liječnica otišla na specijalizaciju, pa je raspisan natječaj za njenu zamjenu, a mi smo angažirali liječnicu iz Kožina koja sada tri dana radi u Privlaci, što je trenutno jedino rješenje. Isti je problem i u Jasenicama gdje čekamo da se netko javi. Bili smo ovog ljeta i u Salima i u Kolanu, tamo je privatni koncesionar odustao i sada se mora raspisati novi natječaj za koncesiju. Nadam se da ćemo to riješiti do Nove godine, do iduće sezone sigurno, obećao je župan Božidar Longin.

Longin je rekao da Županija mora težiti pozitivnom poslovanju "Ljekarne", ali da to mora biti u ravnoteži sa socijalnim aspektom ljekarničke djelatnosti.

18. travanj 2024 13:02