StoryEditorOCM
RegionalPOLICIJA OGLASILA SE O POGIBIJI DJEČAKA (10) U TURNJU

"Biciklom je nepropisno i neoprezno prelazio cestu!"

Piše Hina, JL
15. listopada 2018. - 18:42
poginulo_dijete11-121018

Karlovačka policija objavila je kako je desetogodišnji dječak, koji je u petak poginuo uslijed naleta teretnog vozila u karlovačkoj gradskoj četvrti Turnju, nepropisno i neoprezno prelazio cestu na dionici D1.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem, koje je obuhvatilo pregled snimke video nadzora s obližnje pekare, te iskazom svjedoka očevica, utvrđeno je da se nesreća dogodila uslijed nepropisnog i neopreznog prelaženja djeteta biciklom preko kolnika ceste u trenutku kada je vozač teretnog vozila prelazio preko pješačkog prijelaza, ispred kojeg je prethodno bio zaustavljen jer je propustio pješake", rekao je načelnik policijske uprave Karlovac Darko Bratić.

Desetogodišnjak je poginuo u petak u Turnju na pješačkom prijelazu prometno najopterećenije gradske četvrti u Karlovcu, gdje se u nedjelju održao prosvjed stanovnika.

Nakon mirnog prosvjeda ministar prometa Oleg Butković u ponedjeljak je najavio da će prometna inspekcija analizirati taj slučaj i vidjeti što se može napraviti za povećanje sigurnosti. Također je najavio početak gradnje zaobilaznice 2020. godine.

18. travanj 2024 23:43