StoryEditorOCM
RegionalNOVI MEDIJ U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

Biograd, Pašman, Pakoštane i Sv. Filip i Jakov dobile svoj tjednik "BnM News"

Piše I.N.
18. listopada 2018. - 19:32
prva3-page-001

U petak će se na kioscima diljem Zadarske i Šibenske županije naći novi broj "BnM Newsa", prvog tjednika kojeg zajednički izdaju Grad Biograd te općine Pašman, Pakoštane i Sv. Filip i Jakov, osnivači tvrtke Croata. Riječ je trećem broju informativnog tjednika u klasičnom novinskom formatu na 48 stranica koji se prvenstveno bavi komunalnim i turističkim temama biogradske regije, a po cijeni od 10 kuna može se kupiti na kioscima Tiska, iNovina, u trgovinama Bure, Bakmaz, Sonik i Studenac.

- Pokretanje "BnM Newsa" prije tri tjedna započela je realizacija četvrte faze prema izgradnji multimedijskog središta u Biogradu. Prva faza je uključivala promjene i modernizaciju radijske postaje BnM, druga pokretanje portala BnM, treća uvođenje edukacijskih sadržaja o medijskoj kulturi u lokalne osnovne i srednje škole, a poretanja tiskanog tjednika je četvrti korak – kaže direktorica Radija BnM Nikolina Kovačević, odgovorna za sve pokrenute medijske operacije, dodajući kako će kruna uspostave multimedijskog centra značiti pokretanje lokalne televizije kroz najviše godinu dana.

Prvi broj prvog tjednika Biograda i regije izašao je 5. listopada i u njemu je predstavljen dvostruki svjetski juniorski prvak u kickboxingu, mladi Žarko Pedišić iz Turnja. Drugi broj nosila je velika reportaža s benkovačkog sajma, a najnoviji broj donosi sve informacije vezane za najveću privatnu investiciju u Hrvatskoj, ulaganja pola milijarde dolara Amerikanca Jeffa Blackarda u turistički projekt na južnom Pašmanu.

"BNM News" se ne bavi crnom kronikom i žutilom, nego konstruktivnim i pozitivnim temema važnim za život zajednice i građana biogradskog kraja, ističe direktorica Kovačević, dok je glavna urednica izdanja iskusna novinarka biogradskog radija Branka Pelicarić.

27. travanj 2024 06:55