StoryEditorOCM
RegionalGRADONAČELNIK BIOGRADA IVAN KNEZ UMIRUJE POLAČANE:

"Nemaju razloga za strah - naš otpad neće završiti u Polači, spremni smo njihov otpad odlagati na svom deponiju!"

14. studenog 2018. - 21:40
bbs8-191017

Razgovore između biogradskog gradonačelnika Ivana Kneza i načelnika Polača Tomislava Prtenjače oko zbrinjavanja otpada i sudbine zaposlenika polačkog Komunalnog društva kojemu prijeti gašenje, potvrdio nam je Ivan Knez. Ali, biogradski gradonačelnik umiruje Polačane koji su počeli iskazivati strah od odlaganja otpada s cijelog biogradskog primorja na njihov deponij u Jagodnji Gornjoj.

-Polačani nemaju razloga za strah: ne samo što biogradski otpad neće završiti u Jagodnji Gornjoj, nego je Biograd spreman za odlaganje otpada iz Polače na svom deponiju na Baštijunskom brigu, kaže Knez.

Po njegovom objašnjenju, načelniku Prtenjači se činilo da mu je Komunalno društvo preskupo, pa bi prikupljanje otpada u Polači preuzela biogradska Bošana, a zaposlenici Komunalnog, sada angažirani na prikupljanju otpada, bili bi preraspoređeni na druge poslove.

-Nije nama sporno smeće iz Polače, ni preuzimanje jednog dijela zaposlenika Komunalnog društva! Biogradu je u interesu da Bošana preuzme prikupljanje otpada ne samo u Polači, nego i u Tkonu, Svetom Filipu i Jakovu i Pakoštanima. Uostalom, pretovarna se stanica za cijelo to područje gradi baš u Industrijskoj zoni Biograda i bit će dovršena za dva-tri mjeseca. Otpad bi se deponirao na Baštijunskom brigu sve do izgradnje i početka funkcioniranja Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim, objašnjava gradonačelnik Knez.

S obzirom da Biograd na svom sadašnjem deponiju na Baštijunskom brigu planira gradnju golf terena, Knez priznaje da bi terminski moglo doći do nepodudaranja između tog projekta i početka rada Centra za gospodarenje otpadom. Ako bi do toga došlo, kaže Knez, sporna bi mogla biti jedino 2021. godina, ali on očekuje da bi dotle polački deponij u Jagodnji Gornjoj trebao imati sve uredne i potrebne papire za eventualno jednogodišnje deponiranje otpada. Na koncu, Knez se čudi i bivšem načelniku Viktoru Prtenjači, svom stranačkom kolegi iz HDZ-a:

-O ovome se razgovaralo i dok je načelnik Polače bio Viktor Prtenjača, ali je njemu to tada bio "politički problem", bio je uvjeren da bi oporba u Polači bila protiv toga. A sada, kada je on u oporbi, i on je protiv, kaže Ivan Knez zaključujući da će konačnu odluku ipak donijeti Općinsko vijeće Polače.

19. travanj 2024 16:57