NAŠAO 10.000 EURA U GOSPIĆU NA CESTI 15-godišnji Semir nije ni trenutka razmišljao što da radi s golemim novcem, otac kaže da je i njega iznenadio

NAŠAO 10.000 EURA U GOSPIĆU NA CESTI

Semir Džemaili (15), učenik gospićke gimnazije, na povratku iz škole na kraju gradskog šetališta u utorak je pronašao torbu. Pogledao je unutra da vidi čija je, a unutra je bio novčanik. Šokiralo ga je što je bio pun novčanica, ukupno oko 10.000 eura.

Pošteni dječak nije razmišljao ni trenutka nego je otišao ravno u policijsku postaju i tamo prijavio svoj pronalazak.

Policija je brzo našla vlasnika torbe, kojem je ona ispala po putu dok je hodao. Bio je prezahvalan, a posebno ga je iznenadilo da je sav novac bio na broju. 

"I ja sam bio iznenađen kad mi je sin ispričao što je napravio. Bio sam jučer na putu pa nisam ni znao što se desilo. Dobro je postupio. Svatko želi da mu dijete bude dobro, čak i bolje od nas, pa tako i ja. Ponosan sam", ispričao nam je dječakov otac Nagip Džemaili, vlasnik trgovine u Gospiću. 

Semir je odličan nogometaš

Navodno je stariji muškarac izgubio novac koji je dobio od prijatelja za sahranu supruge. 

"Došao je k nama kod kuće nakon svega. Našem Semiru je dao 50 eura kao zahvalu", rekao nam je Nagip.

Profimedia

Profimedia

Mladić je dokazao da dobrih ljudi još uvijek ima i da neće svatko iskoristiti priliku da uzme tuđe. S njim nismo uspjeli razgovarati jer danas ima važnu utakmicu sa svojim gospićkim nogometnim klubom.

"Izvanredan je nogometaš i ne toliko dobar učenik, ali ne može sve", našalio se njegov otac i s nama zaključio da je ionako najvažnije da je dobar čovjek.

Vinar u Čakovcu neki dan vratio 100.000 kuna

Sličan slučaj poštenja dogodio se i prije tjedan dana u Međimurju kada je poznati vinar Anton Kojter na parkiralištu ispred kafića nedaleko Čakovca pronašao novčanik pun novca. Nakon što je prebrojao, ispostavilo se u novčaniku bilo - stotinu tisuća kuna.

Pošteni Antun novac je odmah prijavio policiji, a našem novinaru je rekao da ne bi mirno spavao da je uzeo novac.

"Znam da bi mnogi na mom mjestu uzeli novac i pravili se da se ništa nije dogodilo. Ali ja naprosto nisam takva osoba. Ne bih mirno spavao da sam to učinio. Nikad ne znaš, možda je netko digao kredit, možda je bolestan i treba liječenje, možda je novčanik izgubio mladi par koji kupuje automobil ili oprema stan preko kredita i novac im je potreban…A opet, možda je i novac od mafije, od nekog kriminala, pa bih se još uvalio u probleme da sam ga uzeo. Ovako je bilo najbolje", rekao je Kojter za 100posto.hr.

Naslovnica Regional

Najčitanije