StoryEditorOCM
RegionalMUŠKARAC (34) NAPISAO PORUKU I POSLAO JE U SABOR:

„Ubit ću sve saborske zastupnike i njihovu djecu!“ Evo što stoji iza njegovog nezadovoljstva institucijama…

13. prosinca 2018. - 12:47
sabor

Tridesetčetverogodišnjak iz Dugog Rata kazneno je prijavljen zbog prijetnje prema saborskim zastupnicima. On je 8. prosinca na adresu Sabora (dakle ne na mailove saborskih zastupnika pojedinačno) uputio prijeteću e-mail poruku da će pobiti njih i njihovu djecu jer je nezadovoljan što mu tijekom svih ovih godina nije priznata ozljeda koju je davno zadobio, te je jako ogorčen odnosom institucija prema njemu.

U početku se pojavila priča da je riječ o bivšem hrvatskom branitelju, no na osnovu njegovih godina može se zaključiti da je bio dijete tijekom Domovinskog rata, a neslužbeno smo doznali da se radi o stradavanju u redovnoj vojsci kada je čovjek, prije deset godina, na jednoj vježbi ispao iz helikoptera.

Saborska straža i zaposlenici, koji čitaju mailove građana upućene na svima dostupnu adresu Sabora, odmah su reagirali i o prijetnjama obavijestili policiju, a djelatnici PP Omiš su 9. prosinca uhitili počinitelja te ga priveli na krim-istraživanje, piše Slobodna Dalmacija.

Iz razgovora s nekoliko saborskih zastupnika shvatili smo da oni osobno uopće nisu bili informirani da je bilo kakva prijetnja stigla na adresu hrvatskoga zakonodavnog tijela.

Tridesetčetverogodišnjak je pušten na slobodu te mu je izrečena mjera obaveznog javljanja psihijatru, i to jednom tjedno. Ostaje mu kaznena prijava za prijetnju, no nije jasno je li prijeteću poruku poslao sa svog računala ili nečijeg drugog i je li uopće potpisao prijeteći e-mail.

Splitska policija o ovom događaju nije izvještavala javnost puna četiri dana, a na naš službeni pisani upit o ovom događaju odgovorila je sljedeće:

"U svezi vašeg upita obavještavamo vas da su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim državljaninom RH. Utvrđena je sumnja da je uputio prijetnje na e-mail adresu Sabora RH, te je po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu doveden policijskom pritvorskom nadzorniku."

22. travanj 2024 21:17