StoryEditorOCM
RegionalČLANOVI TURISTIČKOG VIJEĆA VIRA JEDNOGLASNO SU ŠIMU VUČETIĆA RAZRIJEŠILI DUŽNOSTI 

Kapović privremeni direktor virske TZ

Piše Kažimir Škrbić/Virski list
15. prosinca 2018. - 10:19
TURIZAM.JPG

Nakon što je prošlog tjedna povjerenik Ministarstva turizma Ivan Arambašić pripremio i sazvao Skupštinu Turističke zajednice Općine Vir na kojoj je, nakon četiri godine, konstituirana Skupština sa izabranim članovima Turističkog vijeća i Nadzornog odbora, u petak je na prvoj sjednici Turističkog vijeća virskog TZ-a sada već bivši direktor Šime Vučetić jednoglasno razriješen dužnosti.

Devet članova Turističkog vijeća također je jednoglasno prihvatilo dokument Izvještaja predsjednika TZ-a i načelnika Općine Vir Kristijana Kapovićaza razdoblje 2014.-2018., a donijelo je i odluku o raspisivanju natječaja za novog direktora TZ-a. Prije nego je Vučetić razriješen dužnosti, virsko Turističko vijeće donijelo je odluku o pokretanju postupka za njegovo razrješenje te odbacilo očitovanje bivšeg direktora o razlozima koji su doveli do pokretanja postupka. Sukladno Zakonu o turističkim zajednicama čl. 22., ovlasti direktora turističke zajednice do izbora novog direktora preuzima predsjednik virskog TZ-a Kapović.

- Natječaj za izbor novog direktora pripremit ćemo i raspisati što prije, najvjerojatnije u sljedećih 30 dana. Novi će se direktor morati uhvatiti u koštac s novim izazovima i trendovima u suvremenom turizmu te upravljati destinacijom kojoj je dugoročni cilj biti u „top 5“ hrvatskog turizma, zajedno s Dubrovnikom, Rovinjem, Porečom, Medulinom i Umagom - kaže Kapović.

Razlozi koji su doveli do smjene direktora Vučetića virsko Turističko vijeće navodi kao „nepoštivanje Zakona o turističkim zajednicama i Statuta Turističke zajednice Općine Vir te neizvršavanje radnih zadataka“.

24. travanj 2024 07:40