StoryEditorOCM
RegionalNA PODRUČJU GRADA BENKOVCA

Potpisani ugovori za stipendije s učenicima i studentima

Piše Zadarski.hr
27. prosinca 2018. - 13:30
IMG_2726.JPG

Gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić potpisao je Ugovore o stipendiranju s 20 učenika i 58 studenata s područja Grada Benkovca. Još šest stipendija za studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja potpisano je sukladno Ugovoru o donaciji između OTP Banke i Grada Benkovca.

Ukupno za stipendiranje učenika i studenata ove godine izdvojeno je 399.600 kuna. Stipendije su dodijeljene na osnovi Odluke Povjerenstva za dodjelu stipendija i nagrada učenicima i studentima s područja Grada Benkovca za 2018/2019. školsku/akademsku godinu.

Podsjetimo, Grad Benkovac s dodjelom stipendija krenuo je prije 20 godina, a do danas je dodijeljeno 1.441 stipendija (758 studentske i 683 učeničke) s ukupnim iznosom od 5.742.800,00 kuna. Iznos stipendije za učenika iznosi 300 kuna mjesečno, odnosno 2.700 kuna tijekom jedne školske godine, a za studenta 600 kuna, odnosno 5.400 kuna tijekom jedne akademske godine.

Gradonačelnik Tomislav Bulić tom je prigodom čestitao svim nagrađenim učenicima i studentima rekavši kako su usvojena znanja koja dobiju u školama i fakultetima najveće bogatstvo.

- Dragi učenici i studenti, vi ste ti koji bi sutra trebali biti nositelji razvoja ovoga grada. Ovo je vaše vrijeme i stoga ga iskoristite na najbolji mogući način. Ona znanja koja ćete usvajati su najveća vrijednost u vašem životu, sve vam mogu oduzeti ali to ne mogu. Budite zato ponosni na svoje obitelji, na ovaj grad i naše običaje jer sutra ćete dati svoj obol onom znanju koje ste usvajali u školama i na fakultetima, primijeniti ga u praksi, biti poslodavci ili ljudi koji će zarađivati svoj kruh kod drugog poslodavca. Bilo bi mi drago da ima onih koji su zainteresirani za deficitarna zanimanja u našem gradu i zato vodite računa da ono što upišete i završite da vam je sutra osigurano radno mjesto – kazao je gradonačelnik Bulić.

 

25. travanj 2024 15:31