StoryEditorOCM
RegionalŽUPANIJSKA LUČKA UPRAVA U 2018.

Niz uspješnih projekata od Paga do Tkona!

Piše Promo
27. prosinca 2018. - 22:37
Asfaltirana luka u Biogradu

Županijska lučka uprava u 2018. godini provela je uspješno niz projekata na području od Paga do Tkona, a s jednakim intenzitetom nastavit će s radovima na poboljšanju lučke infrastrukture i u 2019. godini.

U luci Pag u tijeku je sanacija obalnih zidova i postavljanje pontona. Ugovorena cijena za radove sanacije bez PDV-a je 2.390.416,30 kuna te 1.342.224 kune za postavljanje pontona. Radove sanacije izvodi PGP d.o.o. Zagreb, dok će radove postavljanja pontona izvoditi Jadranski ronilački servis. Uslugu stručnog nadzora nad radovima izvodi Block-projekt iz Zadra.

U luci Ošljak izvedeni su radovi sanacije obalnog zida u vrijednosti 570.688,09 kuna bez PDV-a, a radove je izveo Jadranski ronilački servis.

U uvali Mandre na otoku Pagu završena je sanacija dijela operativne obale u vrijednosti 638.942,14 kuna bez PDV-a, od čega Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sufinancira 500 tisuća kuna, dok ŽLU snosi ostatak troškova. Radove je izveo Stipčević d.o.o., dok je uslugu stručnog nadzora nad izvođenjem radova obavio ovlašteni inženjer Igor Rukec.

Asfaltirana je operativna obala luke Biograd za 268.401,50 kuna s PDV-om, a radove je izveo Sarađen d.o.o. Navedeni radovi su od iznimne važnosti za luku Biograd pošto se taj dio operativne obale koristi i za pristan ribarskih brodova.

Nakon sanacije obalnog zida od strane Hrvatskih cesta, započelo je izvođenje kamenoklesarskih radova na Rekonstrukciji obale u luci Jazine – 2. faza. Ove radove u vrijednosti 937.287,50 kn s uračunatim PDV-om izveo je Delmat galiot d.o.o. iz Splita uz stručni nadzor tvrtke Block project iz Zadra.

Sanacijom glavnog gata u luci Turanj poboljšava se ispunjavanje temeljnih zahtjeva za građevinu. Sanacija je nužna zbog značajnih oštećenja na jugozapadnom dijelu koji zatvara luku te postoji mogućnost urušavanja, a na jugoistočnom dijelu nedostaje kamena obloga "školjera" koja bi štitila postojeći parapetni zid. Kao najbolji ponuditelj radove izvodi Akropolis d.o.o. iz Splita, dok uslugu nadzora vrši Idassa-commerce iz Zadra. Vrijednost navedenih radova iznosi 2.249.095 kuna s uračunatim PDV-om.

U tijeku je postavljanje sidrenog sustava u luci Novigrad u dužini oko 100 metara. Radove za ŽLUZ izvodi Foto video G, a vrijednost navedenih radova iznosi 118.508 kuna.

Izvedba radova na sidrišnom sustavu u luci Sukošan za ŽLUZ izveo je Zoe projekt d.o.o., a vrijednost radova je 51.546,25 kuna.

U luci otvorenoj za javni promet Zapuntel postavljene su bitve i stupovi za lučku rasvjetu. Radove za ŽLUZ izveo je Zoe d.o.o., a vrijednost navedenih radova je 23.400 kuna.

LED svjetiljke za lučku rasvjetu u luci Preko za ŽLUZ izveo je Veritas esco d.o.o.. Vrijednost radova je 35.913 kuna.

 

PAŠMAN: IZVUČENA OLUPINA BRODA U LUCI MRLJANE

U luci otvorenoj za javni promet od lokalnog značenja, Mrljane na otoku Pašmanu, izvedena je akcija izvlačenja olupine broda koja se nalazila u uvali te time otežavala korištenje plovnog puta unutar luke i sigurnosti prometa u luci. Naručitelj navedenih radova je ŽLUZ, a radove je izveo Foto video G.

Sprječavanje širenja onečišćenja i uklanjanje krutih i uljnih onečišćenja u lučici Sv. Filip i Jakov za ŽLUZ je izveo Ciklon d.o.o. iz Zadra u vrijednosti 30.702,81 kunu. Uslugu vađenja brodova iz mora u luci Sv. Filip i Jakov izveo je Foto video G za 43.749 kuna. Zaštitne apsorbirajuće brane i dodatni apsorbenti za upijanje ulja, nafte i naftnih derivata u lukama Preko, Biograd, Tkon, Silba i Sali izveo je Švenda Tarmann Chemie.

 

PLANIRANI PROJEKTI U 2019.

U luci Petrčane započinje rekonstrukcija obalnog zida, 3. faza, u luci Žalić na Silbi kreće sanacija operativne obale kao i u luci Lukoran; u luci Pakoštane je na redu sanacija pristana, u luci Mrljane sanacija lukobrana; u luci Luka sanacija operativne obale, u luci Tkon u tijeku je natječaj za izvođenje radova gradnje trajektne luke koji se financira sredstvima EU-a 85 posto te 15 posto od Ministarstva mora, prometa i veza. Rekonstrukcija obale, treća faza, čeka i luku Jazine u Zadru.

19. travanj 2024 01:20