StoryEditorOCM
RegionalVRIJEDNOST PROJEKTA MILIJUN KUNA

U Biogradu u tijeku zamjena vodovodnog cjevovoda od Autobusnog kolodvora do trajektne luke

Piše Zadarski.hr
31. prosinca 2018. - 15:37
biograd_radovi

U Biogradu na Moru u Ulici kralja Petra Svačića od Autobusnog kolodvora do trajektne luke, izvode se infrastrukturni radovi a promet je reguliran privremenom signalizacijom.Vrijednost projekta iznosi milijun kuna osiguranih od Grada Biograda i Komunalca.

- Grad sudjeluje s 80 posto sredstava ili 800.000 kuna, a Komunalac 20 posto ili 200.000 kuna. Ovo je jedan o primjera primjerene suradnje i učinkovite sinergije lokalnih jedinica na području bivše općine Biograd s Komunalcem, ističe Marin Colić, direktor Komunalca d.o.o. Biograd.

- Sa suvremenijim materijalima i razvojem tehnologije izrade uporabni vijek cjevovoda vodovodnog sustava se povećava. S promjenom dotrajalih vodovodnih cijevi smanjit će se i gubici vode, poručio je Colić. Biogradski Komunalac skrbi za vodovod i odvodnju na području bivše općine Biograd (Biograd na Moru, Pakoštane, Sv. Filip i Jakov, Pašman, Tkon). Vodoopskrbni sustav Biograda, odnosno distribucijsko područje Komunalca d.o.o. iz Biograda na Moru osim za korištenje voda izvorišta na svom području (Kakma, Turanjsko jezero, Biba i Begovača) formiran je na način da može prihvatiti i vodu susjednih vodoopskrbnih sustava na tri mjesta.

- Zadatak vodoopskrbnog sustava je da osigura učinkovitu, trajnu i sigurnu opskrbu vodom. Naime, u sklopu velikog projekta aglomeracije vrijednog oko milijardu kuna, osim dovođenja vode do svakog domaćinstva izvršit će se i rekonstrukcija postojećih distributivnih i tlačnih cjevovoda koji su dotrajali pa se javljaju znatni gubici u vodovodnoj mreži na ovom području, zaključio je Colić.

24. travanj 2024 18:45