StoryEditorOCM
RegionalOTAC DJEČAKA (4) KOJI JE PAO S ČETVRTOG KATA ZGRADE OPISAO KAKO SE DOGODILA NESREĆA

"Pogledao sam preko ruba balkona i vidio kako leži na tlu i zove me. Došlo mi je da ja skočim za njim..."

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
1. siječnja 2019. - 18:12
uuzzzz

Kad je četverogodišnji dječačić u nedjelju ujutro pao s balkona na četvrtom katu stambene zgrade u Dragonjskoj ulici u Osijeku, svi su ostali preneraženi. Obzirom da je promptno reagirala Hitna služba, dječak nije životno ugrožen iako je pri padu slomio ruku, ključnu kost, nogu te je zadobio i ozljedu kralježnice. Kako je dječakov otac Antunrekao za Glas Slavonije, dijete srećom neće imati nikakve trajne posljedice.

- Sinčić ima gnojnu anginu i spavao je. Odlučili smo ga ostaviti da spava jer je bolestan, dok ja suprugu odvezem na posao. Odvezao sam ju i svratio u pekarnicu. Nije me bilo 10-ak minuta, a kad sam se vratio sve je bilo tiho i mislio sam da i dalje spava. Otišao sam ga pogledati u sobu no nije ga bilo. Zvao sam ga i pretražio cijeli stan. Onda sam odjurio natrag u sobu gdje je spavao i izašao na balkon.

Čuo sam ga kako me doziva od dolje. Pogledao sam preko ruba balkona i vidio kako leži na tlu i zove me. Nije ni plakao. Došlo mi je da ja skočim za njim preko balkona da prije dođem do njega, ali me spriječilo nešto u njegovom glasu, pa sam otrčao dolje – ispričao je otac četverogodišnjaka za Glas Slavonije.

Tijekom puta do bolnice, dječak je bio priseban te je normalno razgovarao, a policajci su dječakovu ocu rekli da su pad ublažile antene tzv. riblje kosti. - Rekli su mi u bolnici da, osim lomova, nema nikakvih unutarnjih ozljeda, no da će ga početkom tjedna još jednom pregledati da bi bili sto posto sigurni. Poslije bi mu trebali polako davati tekuću hranu.

Ovo je prestrašno. Imamo četvero djece i nikada nije bilo nikakvih problema. Mislim da ćemo ga od sada držati pod staklenim zvonom – ispričao je još otac četverogodišnjaka napominjući da su balkonska vrata bila zatvorena kad su odlazili iz stana i sreća u nesreći je da je pao sa “stražnje strane zgrade jer tamo je zemlja za razliku od prednje strane zgrade gdje je beton”.

25. travanj 2024 23:06