PRVE PAHULJE Snijeg zabijelio Dalmaciju: 'Dugo u Zagori nije bio ovakav snjegopad', javlja Mali Vakula; Kod Dugopolja ralice na cestama, zasniježilo i u Omišu, pada nadomak Splita..

PRVE PAHULJE

Dok brojni Splićani s nestrpljenjem očekuju hoće li nad našim gradom večeras zalepršati najavljene pahulje, snijeg već pada u nekim dijelovima Dalmacije.

U pravim snježnim radostima uživaju stanovnici Dalmatinske zagore, a najviše snijega napadalo je na Zelovu, u Sutini i u Ogorju.

 

'Dugo u Zagori nije bio ovakav snjegopad...', primijetio je na Facebooku i poznati meteorolog amater Ivan Šolić.

Oko 18:20 počeo je padati gusti snijeg i na autocesti od Konjskog prema Dugopolju. Ralice čiste i posipaju cestu.

 

Dašak zimske čarolije osjetili su večeras i građani Omiša u kojem je zasniježilo iako se temperatura nije spuštala ispod dva stupnja.

Zalepršalo je i u Gatima, u dijelu Cetinske krajine te na Makarskoj rivijeri iznad 300 metara nadmorske visine.

Susnježica pada i nadomak Splita, u Žrnovnici i višim područjima Solina, a zabijelilo je i i Dubravi te Sitnom Gornjem.

Prema prognozama, najveća količina oborina očekuje se tijekom noći. U Zagori se očekuje da će ponegdje pasti i deset 10 centimetara snijega, a pahulje se očekuju i uz obalu te na otocima.

Naslovnica Regional

Najčitanije

ČERUPANJE TAKUJINA Koliko je skupo jesti i piti usred ljeta u Dalmaciji? Napravili smo đir po turističkim središtima i provjerili cijene u kafićima, restoranima i na tržnicama; Evo kakvo je stanje u Zadru...

Koliko je skupo jesti i piti usred ljeta u Dalmaciji? Napravili smo đir po turističkim središtima i provjerili cijene u kafićima, restoranima i na tržnicama; Evo kakvo je stanje u Zadru...
Sa sezonom u turističkim središtima diljem obale skaču i cijene u kafićima, restoranima, ali i na tržnicama te l...
Koliko je skupo jesti i piti usred ljeta u Dalmaciji? Napravili smo đir po turističkim središtima i provjerili cijene u kafićima, restoranima i na tržnicama; Evo kakvo je stanje u Zadru...