StoryEditorOCM
RegionalTUŽAN KRAJ VELIKE POTRAGE ZA TREĆIM RADNIKOM HIDROELEKTRANE PLAT

Pronađeno tijelo Davora Pozniaka (33); NESLUŽBENI REZULTATI OBDUKCIJE Poznat uzrok smrti Mate Maškarića i Ivice Zvrka

Piše Zadarski.hr
13. siječnja 2019. - 22:28
mrtvi

U nedjelju oko 18 sati u odvodnom tunelu hidroelektrane Dubrovnik u Platu pronađeno je beživotno tijelo preostalog nestalog radnika Davora Pozniaka (33), izvijestila je u nedjelju navečer dubrovačka policija. Opsežna danonoćna potraga za trećim radnikom Hidroelektrane Plat, koji je nestao u požaru u četvrtak, vodila se na širokom području od Prevlake do Mljeta, ali do nedjelje navečer nije bilo rezultata.

Potragu su otežavali i nepovoljni vremenski uvjeti. U subotu navečer je odlučeno da se nakon ispuštanja vode još jednom temeljito pregleda odvodni kanal hidroelektrane, koji je prethodno dvaput pregledan.

U požaru koji je u četvrtak oko 9 sati buknuo u HE Plat nestala su tri radnika. Beživotno tijelo prvog pronađeno je u četvrtak oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog oko 21,50 sati na obali mora u Cavtatu, a za trećim se tragalo do nedjelje navečer. U potrazi su sudjelovali policija, HGSS, sve vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva s juga Hrvatske, djelatnici HE Plat, mještani, ronioci i Obalna straža Omiš, a medicinski tim je bio cijelo vrijeme u pripravnosti.

Sva su trojica stradalih radnika, u trenutku kad je u hidrocentrali izbio požar, postupila krajnje profesionalno i savjesno te krenula s gašenjem. Vjeruje se da su se našli u stupici, odsječeni od kanala za evakuaciju na razini više. Odjel za patologiju dubrovačke Opće bolnice nakon pregleda dvaju tijela pronađenih prijašnjih dana poslao je uzorke na daljnju analizu koja će potrajati nekoliko dana. Neslužbeno, uzrok smrti Mate Maškarića (35) i Ivice Zvrka (47) nije gušenje dimom, nego utapanje, vjerojatno prilikom pokušaja plivanja do mora.

19. travanj 2024 04:10