StoryEditorOCM
RegionalVRIJEDNOST RADOVA IZNOSI 18,5 MILIJUNA KUNA

U Dragama u tijeku izgradnja sekundarne kanalizacijske mreže i obnova vodovodne mreže

Piše Zadarski.hr
18. siječnja 2019. - 14:50

U Dragama, turističkom i ribarskom naselju u Općini Pakoštane, u tijeku su radovi na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže i obnove vodovodne mreže, odnosno zamjene starih s novim vodovodnim cijevima. Riječ je o trećoj fazi radova koja obuhvaća Drage, odnosno turističko naselje Dolaška Draga i dio Draga.

- Vrijednost projekta iznosi 18,5 milijuna kuna. Dosad je odrađeno 8  milijuna kuna, preostaju još radovi u iznosu od 10,5 milijuna kuna, rekao  je Marin Colić, direktor Komunalca koji skrbi za vodovod i odvodnju na  području bivše Općine Biograd (Biograd na Moru, Pakoštane, Sv. Filip i  Jakov, Pašman, Tkon).

Radi se o jednom od najznačajnijih projekta u povijesti ovog naselja s kojim se rješava problem septičkih jama i osigurava trajna čistoća mora.

- Riječ je o vodoopskrbnom distribucijskom području u priobalnim  naseljima od Draga do Sv. Petra, sustavu odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i vodovodizaciji te rekonstrukciji distributivnih i tlačnih cjevovoda koji su dotrajali pa se javljaju znatni gubici u vodovodnoj mreži na  ovom području, ističu iz Komunalca.

S obzirom na značajna ulaganja i unaprjeđenje komunalne infrastrukture, Drage, jedinstveni spoj morskog i jezerskog krajolika, Jadranskog  mora i Vranskog jezera, sve više podiže razinu urbanizacije i tako postaju  sredina za ugodno življenje čime će nestati dugogodišnji problem crnih  jama i opskrbe vodom za naselje u kojem tijekom sezone odjednom boravi i 5.000 korisnika.

- Riječ je o više od 250 septičkih jama koje će u suradnji s Hrvatskim  vodama ovim projektom sasvim nestati, poručio je Colić. U ovom projektu vrlo je važna rekonstrukcija stare vodovodne mreže,  promjena postojećih cijevi s novim. Ovaj projekt trebao bi riješiti kompletni sustav vodovoda za područje pakoštanskog priobalja.

- Pred nama je izgradnja vodospreme, kanalizacije i cjevovoda za turističku zonu Velika Kurela, vodospreme za visoke zone i T3, najavili su iz Komunalca Biograd.

24. travanj 2024 17:30