StoryEditorOCM
Regional"HTJELI SU ME UBITI, JEDVA SAM IZVUKAO ŽIVU GLAVU!"

Nakon što je poduzetnik bivše poslovne partnere optužio za pokušaj ubojstva, policija provela istragu i dvije osobe kazneno prijavila

Piše PSD / Marko Didić
21. siječnja 2019. - 10:40
bbimagehandler

U razgovoru sa Sašom Elesom, 53-godišnjim vlasnikom ribarskog obrta "Polip" iz Omišlja na otoku Krku, zabilježili smo i njegovu izjavu da mu je u zadnja četiri mjeseca od nekih bivših poslovnih partnera, i to zbog izlova školjaka, ugrožen i život.

'Gađali su me sidrom i gliserom pokušavali spriječiti da izronim, kada sam ipak uspio, dočekao me repetirani pištolj': poduzetnik jedva izvukao živu glavu, evo kako su mu bivši suradnici uništili život

– Tako je prije nekoliko mjeseci s broda moga nekadašnjeg prijatelja bačeno sidro prema meni dok sam ronio, a potom me je drugi naletima svoga glisera onemogućavao da izronim. Spas sam potražio ispred korita svog usidrenog gumenjaka, gdje me je nakon izrona dočekao repetirani pištolj uperen prema meni s jednog broda. Sve se to događalo i događa se u Paškoj uvali i o tome je obaviještena policija, za koju sumnjam da je u direktnom dosluhu s Pažanima i ne čini ništa da zaštiti moj život i moj posao – rekao je Saša za "Slobodnu Dalmaciju".

Naravno, o njegovim tvrdnjama pitali smo i PU zadarsku, koja nije stigla odmah odgovoriti na naš upit do završetka toga teksta, ali je njihov odgovor došao kasnije.

– Postupajući po zaprimljenoj prijavi 53-godišnjaka, ova policijska uprava je provela kriminalističko istraživanje, te je tijekom 2018. godine protiv dvije osobe u dobi od 39 i 31 godinu podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog prijetnje – odgovorili su nam iz PU zadarske.

Eles je imao primjedbe na opis i težinu kaznenog djela koje je procesuirala PU zadarska jer misli da se radi o pokušaju ubojstva, a ne o prijetnji. Možemo govoriti da je to osobni dojam, ali odgovor PU zadarske signalizira da se u ovom slučaju ipak nešto protupravno događalo.

Zadarska policija nas u svom odgovoru obavještava i o poduzetim radnjama nakon dojava da se u paškom akvatoriju obavlja izlov školjaka, pa tako napominju kako su tijekom prosinca 2018. policijski službenici u tri navrata sudjelovali zajedno s ribarskom inspekcijom u nadzoru paškog akvatorija. No, na tome nisu stali.

– Dana 13. 1. 2019. godine, nakon zaprimljenih dojava da se u paškom akvatoriju vrši izlov školjaka, policijski službenici PU zadarske su pružili asistenciju ribarskoj inspekciji.

S obzirom da su sudjelovali u provođenju mjera i radnji iz nadležnosti ribarske inspekcije, za sva daljnja pitanja potrebno se obratiti Ministarstvu poljoprivrede – Upravi ribarstva, Sektoru za nadzor i kontrolu ribarstva.
 

 

Samo se javite: druga strana zasad ne bi javno govorila

Na zamjerke nekih čitatelja da nismo kontaktirali i drugu stranu, moramo reći da smo jednog od prijavljenih i dobili na mobitel te je on izričito tražio da ne spominjemo njegov identitet i nije htio govoriti za medije.

Kada je tekst izišao, čovjek je i zahvalio autoru teksta na korektnosti, rekavši da sve što Eles govori on pažljivo skuplja kako bi pokrenuo privatnu tužbu protiv njega.

Drugu osobu smo također zvali, ali se ona nije javljala na naš poziv, a kako je redakcija odlučila da ćemo ići bez identiteta prijavljenih, tako ga više nismo ni zvali.

No, tko god u ovoj priči želi izići s punim identitetom, kako je nastupio i Saša Eles, mi smo mu spremni dati prostor da javno govori.

25. travanj 2024 02:23