OGORČENI PAŽANI KOD GRADONAČELNIKA FABIJANIĆA Urušeni nasipi uz bazene solane su ekološki problem: mulj je izvor zaraze, stanište komaraca i nesnosno smrdi!

OGORČENI PAŽANI KOD GRADONAČELNIKA FABIJANIĆA

Predstavnici naselja Dinjiška, Vrčići i Stara Vasa, ogorčeni zbog urušuvanja nasipa uz nekadašnje bazene solane u Dinjiškoj i problema koje imaju s muljem, razgovarali su s gradonačelnikom Grada Paga Antom Fabijanićem i zamjenikom gradonačelnika Davorom Fabijanićem o pronalaženju rješenja jer smatraju kako je situacija postala opasna za stanovnike i za okoliš.

"Urušeni nasipi prije svega predstavljaju ekološki problem, ali ugrožavaju i državnu cestu D-106 Pag - Paški most", rekao je Mladen Škoda iz Dinjiške.

"Osim toga, tamo je ispred obiteljskih kuća mulj iz nekadašnjih bazena solane kojeg nosi kiša kroz kanal na Bartulu. Taj mulj je izvor zaraze, stanište komaraca, a veliki je problem i što se iz tog mulja širi neugodan miris."

Gradonačelnik Ante Fabijanić i zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić su saslušali mještane Dinjiške, Vrčića i Stare Vase i istakli su kako razumiju probleme koji su nastali zbog urušenih nasipa uz nekadašnje bazene solane kod Dinjiške. Naveli su kako će se ubuduće Dinjiškoj posvetiti veća pažnja, te su posebno istakli kako će se zgrada MO Dinjiška dati u najam za uređenje doma za umirovljenike ili za hostel.

Navedeno je kako je i to jedan od razloga za što hitnije rješenje problema s urušenim nasipima i muljem nakupljenim u nekadašnjim bazenima solane. 

Naslovnica Regional

Najčitanije